Hírek

2017.06.11. 18:05

Felavatták a legkisebb tűzoltókat Bucsun - Főzőverseny és mindenkinek izgalmas katasztrófavédelmi vetélkedő

BUCSU - A Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület volt a házigazdája annak a rendezvénynek, mely kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgatott.

Cseszkó Tamás

BUCSU Az egész családot megmozgató katasztrófavédelmi, valamint főzőversenyt tartottak szombaton a településen. Az eseményen zsűrizett dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és a korábban Vasban szolgált Erdélyi Krisztián katasztrófavédelmi főigazgató-helyettes is.

31 önkéntes tűzoltó egyesület mérte össze a tudását azon a versenyen, amelyet a Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség szervezett Bucsuban. Az önkéntes és létesítményi tűzoltók hagyományos és gépjármű-fecskendő szerelő versenyszámokban mutathatták meg tudásukat.

Dr. Hende Csaba, Bucsu országgyűlési képviselője felavatta a legkisebb tűzoltókat a településen
Fotó: Tóth Arnold

Nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is jutott a jóból, ők nyolc állomásból álló akadályversenyen játszhattak. Gál Sándor, a Bucsui Önkéntes Tűzoltóegyesület elnöke elmondta: az volt a céljuk, hogy minél több családot mozgassanak meg.

A fizikai erőn túl a főzési ügyességre is szükségük volt a versenyzőknek, 15 csapat részvételével zajlott ugyanis az a verseny, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb ételeket készített a résztvevők. Csilis bab, szarvas- és vaddisznópörkölt is került a zsűri asztalára.

Dr. Hende Csaba, Bucsu országgyűlési képviselője szintén tagja volt az ítélőbizottságnak. Mint mondta, a táplánszentkeresztiek által készített csülökpörkölt vargányával igazán fantasztikus volt, az pedig már csak hab a tortán, hogy mezei virággal feldíszetett cipóban tálalták az ételt.

A versenyek végén ünnepélyes eredményhirdetés következett, ahol átadták a tűzoltó-, és a főzőverseny legjobbjainak az elismeréseket, majd felavatták a kistűzoltókat is. A rendezvényen részt vett Erdélyi Krisztián, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese is, aki korábban megyénkénben teljesített szolgálatot. - Visszahúzott a szívem, mert szeretem Vas megyét - árulta el a tűzoltó ezredes, méltatva a mostani verseny színvonalát is .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!