Hírek

2015.05.06. 09:01

Felbecsülhetetlen érzés látni a szülők boldogságát – Amit a hónap ápolójáról, Kurucz Szilviáról tudni érdemes

Ostffyasszonyfa – Olvasóink ismét megválasztották a hónap ápolóját. Áprilisban Kurucz Szilvia szülésznő kapta a legtöbb szavazatot.

Lisztmayer Zsófia

Kurucz Szilvia kiskorában mindig doktornéniset játszott, majd az unokaöccse születése sarkallta arra, hogy szülésznő legyen.

– Tanulmányaim alatt a győri kórházban szereztem három év szakmai tapasztalatot. Mivel mindig sokat jelentett a család, szerettem volna a közelben elhelyezkedni. Igazán szerencsésnek érzem magam, hogy ez megvalósult. A celldömölki kórház az első munkahelyem, öt éve dolgozom az egészségügyben. Ez alatt az idő alatt számos pozitív élményben volt részem, nehéz kiemelni közülük egyet. Emlékezetes marad, amikor többszöri próbálkozás után teherbe esett asszony jön szülni, vagy amikor egy karakán férfi megkönnyezi gyermeke születését. Ilyenkor én is elérzékenyülök. Úgy gondolom, minden egyes nap teljes embert kíván. Próbálok érzelmileg elhatárolódni, de ez bizonyos esetekben nem lehetséges. Egy már gyermekét elvesztett szülő nő testileg és lelkileg is nagyobb támogatást igényel. Ilyenkor különösen fontos, hogy ne csak szakmailag álljak helyt, hanem emberként is – mondta el Kurucz Szilvia.

A szülésznő szerint nagyszerű dolog végigkísérni egy nő vajúdását, segíteni és lelki támaszt nyújtani neki a nehezebb pillanatokban.

– Minden egyes szülés feledhetetlen. Igaz a mondás, miszerint az anyáknak megadatott az emberiség által ismert legnagyobb kincs: a tudat, hogy jobbá tehetik valaki másnak az életét. Ebben a szakmában is vannak hullámvölgyek, de a pályaválasztásomat soha nem bántam meg. A kismamáktól és a betegektől kapott pozitív visszajelzések miatt örömmel végzem a munkámat. Nagy meglepetést okozott az olvasók döntése. Örömmel tölt el, hogy én nyertem el a hónap ápolója címet. Köszönöm szépen mindazoknak, akik megtiszteltek bizalmukkal, és rám szavaztak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!