Hírek

2016.10.13. 09:50

Felhívták, hogy sok pénzt nyert? Ne dőljön be a csalóknak!

Új telefonos trükkel próbálkoznak a csalók – figyelmeztet a rendőrség.

Bakos Ágnes

Általában telefontársaságra, esetleg más cégre hivatkoznak a csalók, akik azt állítják, hogy nyereményjátékon pénzt nyert a hívott fél – írja a rendőrségi felhívás. Rejtett számról telefonálnak, majd, miután meggyőzték a hívott felet, hogy nyert, egy bankautomatához irányítják. Azt kérik, töltsön fel egy telefonegyenleget, vagy más tranzakciót kezdjen, hogy át tudják utalni a „megnyert” pénzt. Ilyen nincs!

Volt már példa arra, hogy 15 ezer, de arra is, hogy 180 ezer forintot töltött fel a hívott fél – és nem kapott nyereményt, sem pénzt, sem tárgyat.

Mindenki kezelje fenntartással a hívásokat! És senki ne adja ki idegennek a PIN kódját – bármilyen összeget is ígér a hívó.

Az egész országban történtek ilyen csalások, átverések – Vas megye sem kivétel. Akit becsaptak így, vagy hasonló módon, az hívja a 06-80-555-111-es Telefontanú zöld számot, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikét – hívta fel a figyelmet dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!