Hírek

2014.07.31. 10:57

Felkészülnek a nardai önkéntesek a további esőzésre

Önkéntes nardaiak homokzsákok töltésével készülnek a mára előrejelzett, újabb nagy mennyiségű csapadék fogadására. Közben a szerdán elárasztott pincékből folyamatosan szivattyúzzák a vizet, a helyi önkéntes tűzoltók.

Szendi Péter

Amikor a településre értünk épp az egyik ház pincéjéből szivattyúzták ki a vizet a falubeli tűzoltó egyesület önkéntesei.

– A pincénkben fél méter magasan áll a víz. Rettegünk a következő hullámtól, mert a környező dombokról is lefolyik a víz a faluba – mondta el csütörtökön délután Mészáros Gábor nardai lakos.

Lőrincz Márk, Narda Önkéntes Tűzoltó Egyesületének megbízott vezetője beszélt az eddig kialakult helyzetről.

– Jelenleg kilenc házat véd homokzsák és nyolc pincét kellett kiszivattyúznunk. Ezerötszáz homokzsákot használtunk fel eddig és további ezer darab áll még rendelkezésünkre – mondta el.

Mások homokzsákokat töltöttek közösen, így készülve az előrejelzés szerinti újabb esőzésre.

– Tegnap egy pillanat alatt itt volt az eső. Senki sem készült ilyen nagy viharra. Akinek van pincéje, azoknál most fél méter magasan áll ott a víz, ha még nem szivattyúztatták ki – kezdte el mesélni homoklapátolás közben Filipánits Árpád nardai lakos. Azaz egy szerencsénk van, hogy nem ment el az áram, mert ha az bekövetkezik, akkor most itt minden vízben állna. Szerda óta folyamatosan dolgozunk kisebb pihenőkkel, hogy valamelyes meg tudjuk előzni a bajt. A falu védelmében, a napokban csaknem hatvan önkéntes lakos dolgozott együtt – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!