Hírek

2016.05.26. 13:12

Feloszlik a csepregi képviselő-testület? -percről percre közvetítés

Mint ismeretes, az előző testületi ülésen a képviselők többsége úgy döntött, kezdeményezi a feloszlást, ám Vlasich Krisztián polgármester törvényességi aggályok miatt berekesztette az ülést. Most ismét összeültek Csepreg város választott döntéshozói, mi pedig kíváncsian árjuk a fejleményeket.

Cseszkó Tamás

15:06 Huszonhét napirendi pontot tárgyalnának

Üdvözöljük kedves olvasóinkat Csepregről, a következő órákban a testületi-ülésről közvetítünk. Információink szerint a hivatalos kezdés előtt a polgármester egyeztetésre hívta a képviselőket, először az ülésteremben tárgyaltak, majd miután megérkeztek a vendégek és a média, egy külső terembe vonultak vissza. Számos napirendi pont van ma terítéken, több, a város jövőjét meghatározó pályázat beadásáról kellene dönteni, többek között útfelújítás, intézményfelújítás témakörökben.

Fotó: a szerző

15:32 Fél órás egyeztetés után kezdünk

Vlasich Krisztián polgármester kezd, azt mondja, az előző rekord gyorsaságú rendkívüli ülés után most a rendes ülésen tárgyalják a települést érintő ügyeket. A polgármester egyúttal bejelenti, nem érkezett írásban napirendi pont javaslat, így egyelőre a meglévő napirendek szerit megyünk. Egy perces néma felállással emlékezünk a közelmúltban elhunyt helyi háziorvosra.

15:39 Rabi Imre kezdeményezte a feloszlást

Rabi Imre kér szót, azt mondja, hogy mielőtt a napirendi pontokat megszavaznák, szavazzanak arról, hogy a képviselő testület oszlassa fel önmagát. Vlasich Krisztián azt mondja, nem zárkózik el attól, hogy ezt a döntést a testület meghozza, de Rabi javaslata nem egyezik a Szervezeti és Működési Szabályzatban foglaltakkal. Vlasich azt mondja, ha írásos előterjesztés érkezik, meg fogja szavaztatni. Rabi Imre viszont az Önkormányzati Törvényt idézi, azt mondja, nincs más kitétel, ha akarnak, oszlathatnak. Varga-Lazányi Irén jegyző jogi állásfoglalása következik, kiemeli, hogy az eljárási szabályról az önkormányzat dönt, a helyi SZMSZ szabályozza.

-Ezt betartani minden képviselőnek joga és kötelessége is- húzza alá a jegyző, majd ismerteti, a sürgősségi indítványt írásban kell előző nap 11 óráig kell benyújtani. Részletes indoklás szükségelteti azért, hogy kellően előkészített döntéseket hozhasson a testület. -Ha a z SZMSZ határidőt és írásbeliséget tartalmaz,  akkor azt be kell tartani.

A jegyző nem tartja elég megalapozottnak a szóbeli oszlási kérelmet .

15:46 Dr. Erdősi László azt szeretné, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon

A korelnök arra kéri Rabi Imrét, hogy adja be írásban az oszlásról szóló javaslatát, és mivel két napirendi pontot amúgy is levettek, jövő héten pedig azokról dönteni kellene, érdemes lenne akkorra időzíteni a kérdést.

15:54 Egy kék pólós úr jogszabályokat idéz

A hallgatóság soraiban foglal helyet egy úr, aki kérdezés nélkül kiabál be, arra kíváncsi, elég-e a minősített többség az oszláshoz. Rabi Imre nem akar reagálni képviselőtársa és a jegyző asszony szavaira, végül a többség elfogadja az eredeti napirendi pont javaslatokat, ma nem oszlik a testület.

15:53 Vlasich Krisztián beszámol

Hosszasan sorolja a polgármester, hogy milyen programokon és egyeztetéseken vett részt az elmúlt időszakban, mozgalmas hónap volt, pályázati előkészítésétől kezdve egészen a kulturális programokig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!