Hírek

2013.11.12. 17:15

Féltékenység miatt halál

Szombathely - Tanúkat hallgatott meg a bíróság a suzukis ámokfutó gyilkosként elhíresült férfi perében kedden.

Simon Erzsébet

Emberöléssel, hivatalos személy elleni erőszak, illetve közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja a Vas Megyei Főügyészség a 25 éves S. L.-t. A vádirat szerint megölte a barátnőjét, az ajkai Cs. Viktóriát. A lánnyal az interneten ismerkedett meg 2009 júniusában, és rövidesen össze is költöztek, a pár a fiú szüleinél Nemescsóban lakott. Egy év sem telt el, a kapcsolatuk megromlott. S. L. úgy vélte, a kedvesének van valakije. Többször is bántalmazta emiatt a barátnőjét, a lány sérüléseiről többen is tudtak. Megismerkedésük után egy évvel egy szombathelyi albérletbe költöztek. Alig pár napot töltöttek ott, amikor 2010. június 18-áról 19-ére virradóra a féltékeny férfi ismét bántalmazta Viktóriát, majd megfojtotta, lepedőbe tekerte, zsinórokkal átkötötte, és az ágyneműtartóba rejtette. Viktóriát a hozzátartozói, az ismerősei másnap keresték, mert nem ment dolgozni. S. L. is úgy tett, mintha aggódna, még Ajkára, párja nagymamájához is elutazott. Június 20-án este kezdett autós ámokfutásba. A Zanati úton haladt Szombathelyről kifelé nagy sebességgel, többször is szabálytalanul előzött. Egy vele azonos irányba haladó rendőr járőrkocsi fény- és hangjelzéssel követni kezdte. Az autós üldözés a 8-as számú főúton ért véget, Kislődnél, ahol a vádlott pályaelhagyásos balesetet szenvedett, ami miatt életveszélyes állapotban került kórházba. Most S. L. cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt áll, az édesanyja ápolja.

Tanúk meghallgatásával folytatták a Szombathelyi Törvényszéken a suzukis ámokfutó perétF. otó: Horváth Csaba

A férfi perének tárgyalását kedden tanúk meghallgatásával folytatta a Szombathelyi Törvényszék, dr. Varga Roland bíró elsőként a vádlott édesanyját kérdezte. Az asszony hosszasan ecsetelte, hogyan ismerkedett meg a fia az ajkai lánnyal, aki oda is költözött hozzájuk, hónapokig nem dolgozott, tulajdonképpen ők tartották el. A kutyáját is hozta magával, ami nem igazán tetszett S. L. anyjának. Ahogy az sem, hogy a lány nem végzett házimunkát, fodrászhoz, kozmetikushoz, műkörmöshöz viszont eljárt. Az asszony szerint a lány nem rajongott úgy a fiáért, mint ahogy az érzett iránta. Igaz, veszekedni nem hallotta őket, s ő is csak néhányszor fejezte ki nemtetszését egy-két dolog miatt Viktóriának. Más tanúk arról számoltak be, hogy a lány panaszkodott a barátja agresszivitására. Egy munkatársa szerint S. L. többször megverte, ennek nyomai látszottak is Viktórián. A bíróság meghallgatta azt a férfit is – ugyancsak munkatársa volt a megölt lánynak –, akivel Viktória szoros barátságba került. Sok mindenre nem emlékezett, vagy nem akart emlékezni. Az ügyésznő megkérdezte tőle, megfenyegették-e, hogy fél érdemben válaszolni a kérdésekre. A férfi a nyomozati vallomásában ugyanis azt mondta: S. L. felhívta őt azzal, hogyha beazonosítja, halott lesz. Viktória féltestvére arról számolt be, hogy szerinte nincs olyan rossz állapotban S. L., mint ahogy a családtagjai mondják, mert bizonyítékai vannak, hogy a balesete után is használta az internetet. A rendőrök, akik üldözték a suzukis ámokfutót, azt mondták, legalább 170-180 kilométeres sebességgel haladt, s egyiküket majdnem elütötte, amikor útzárral próbálták megállítani.

A tárgyalást csütörtökön szakértők meghallgatásával folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!