Hírek

2016.01.23. 18:23

Feltűzték a felnőtté válás szalagját, új időszámítás kezdődött

SZENTGOTTHÁRD, SZOMBATHELY - Nemrég tartották a szentgotthárdi SZOI Vörösmarty Mihály Gimnázium szalagavatóját. 51 diákra tűzték fel a felnőtté válás jelképét az osztályfőnökök, Pável Tamás és Enzsel István. A Savarai szakképző iskolában is felkerült a kék Savaria szalag az intézménytől idén búcsúzó fiatalokra.

Melus Marcell

Szentgotthárdon az 1991-ben indított nyolcosztályos képzés 18. végzős osztálya állt színpadra a szalagavató estjén. Az osztály diákjainak az érdeklődése sokoldalú, egy lelkes, összetartó és kreatív társaság - ahogy az az osztályfőnökök jellemzéséből kiderült. Balogh Éva igazgatónő beszédében elmondta, hogy ez a két osztály a jelen és egyben a jövő is. Ők egy kis zárt közösséget alkottak az iskolában. Hangsúlyozta, hogy a szorgalmuk példamutató, ők is azok közé tartoznak már, akik az iskola hírnevét öregbítik.

A szalagfeltűzés után az osztályok közös produkcióval, tánccal, énekléssel zárták a „gyermekkorukat”. Az ünnepi műsor pedig - a hagyományokhoz híven - az osztályfőnökök búcsúzásával ért véget. Bemutatták a fiatalok a videójukban, hogy milyen volt az elmúlt 8, illetve 4 év a gimnáziumban.

Szentgotthárdon Kóbor Zsóka blúzára is felkerült a szalag Fotó: Melus Marcell

Ezt követően már az intézmény falai között folytatódott a műsor. Ott az osztályok külön tánccal, zenés jelenetekkel köszöntötték szüleiket, valamint a barátaikat. Utána vacsorával, tánccal, hajnalig tartó bállal zárták a szalagavatót.

Nemcsak Szentgotthárdon tűzték fel a szalagot a végzősöknek. Szombathelyen a Savaria Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Közlekedési Szakképző Iskolájában 91 diákra került fel a kék szalag, a felnőtté válás jellegzetes jelképe. A helyszín az Agora - Művelődési és Sportház volt, ahol több mint hatszáz meghívott ünnepelte a fiatalokat. Volt közöttük rokon, barát, de akadt ismerős is. Sümegi Tamás igazgató elmondta, hogy különös ez az év, hiszen idén 60. alkalommal tűzték fel a „kék Savaria” szalagot. Beszédében minden érettségizőnek erőt, egészséget, kitartást kívánt erre a négy küzdelmes hónapra.

Később az osztályok ba járó tanulók külön elbúcsúztak barátaiktól, diáktársaiktól, szüleitől, de különösképpen a szeretett osztályfőnöküktől. A hagyományokhoz híven itt is az osztályok közös tánccal, valamint produkcióval folytatták a szalagavatói műsorukat. Az estét vacsorával, tombolával, és önfeledt bulizással folytatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!