Hírek

2014.09.16. 11:35

Felújítják a Saághy utcát

Szombathely - Megújul az út és a járda burkolata a Saághy István utcában. A kámoni városrész egyik legforgalmasabb útszakaszára 53 millió forintot költ a város.

Dr. Puskás Tivadar és Krenner Tibor a Saághy utcában (Fotó: Médiaközpont)

Az állami adósságkonszolidációnak köszönhetően csaknem félmilliárd forint jut út- és járdafelújításokra idén - kezdte a helyszínen tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar polgármester. Elmondta, hogy a Saághy István utca a térség egyik legtöbbet használt útja, jelentős az átmenő forgalom. 350 méter hosszú, 6 méter széles szakaszon helyreállítják a megrongálódott, kátyúkkal teli útburkolatot, és az egyik oldalon helyrehozzák a járdát. Ígéret van arra, hogy a csapadékvíz-elvezető rendszer is kiépül hamarosan - tette hozzá a polgármester.

Krenner Tibor, a kivitelező cég ügyvezetője úgy tájékoztatott: új technológiát alkalmaznak a munkálatok során. Nem foltozzák a burkolatot, hanem feldarálják, speciális adalékanyagokkal stabilizálják, és tömörítik. Ezáltal egységes, sima felület jön létre, amire két réteg aszfaltot terítenek. A felújítás miatt most csak az egyik sáv járható, a körforgalomból nem lehet lekanyarodni a Saághy utcába. Az aszfaltozás ideje alatt, egy hétig teljes lesz az útzár, ennek időpontjáról tájékoztatják majd az ott élőket. A munkálatok befejezésének határideje október 15., de bíznak benne, hogy előbb is sikerül átadni a felújított szakaszt - hangzott el. A most felszedett járdaburkoló lapok a Szovaraktárába kerülnek, később újra felhasználják őket ott, ahol pótlásra van szükség a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!