Hírek

2014.05.01. 16:25

Idén is sokan voltak kíváncsiak a veterán autók, motorok parádéjára

A vasi Oldtimer Veterán Autós-Motoros Egyesület a tavalyi sikeren felbuzdulva idén is múltidéző jelleggel teremtett ünnepi hangulatot az oldtimeres felvonulással.

Kelemen Attila

Tavaly gondolt egyet a vasi Oldtimer Veterán Autós-Motoros Egyesület elnöksége, és egy hirtelen ötlettől vezérelve oldtimeres autós-motoros felvonulást szervezett május elsejére a vasi megyeszékhelyen. Ha némi kis iróniával is, de az ünnepi alkalmat kihasználva végül egy komoly felvonulással ajándékozták meg a majálisozó közönséget. Akkor még nem gondolták volna az egyesület tagjai, hogy az oldtimeres találkozóval egy sorozatot fognak elindítani, hiszen idén sem hiányzott az ünnepi programból az időutazó karaván.

Fotók: Horváth Csaba

A Kálvária utca már reggel megtelt: nem csupán a felvonulásra váró járműtulajdonosokkal és hozzátartozóival, hanem a szép számú nézelődő közönséggel is. Az indulásra váró autók, autósok a szervezők előírása szerint csak alkalomhoz illő dekorációval jelenhettek meg. A nézőknek nem kellett csalódniuk: a Citroënek, Trabantok, a hatvanas-hetvenes évek Skodái, Fiatjai, no meg a kihagyhatatlan Moszkvicsok és Zsigulik korhű felvonulást varázsoltak az emlékmű árnyékában. Valódi időutazásnak lehettünk szem- és fültanúi. A szocialista gyártmányok mellett a rockabilly életstílust képviselő limuzinok is ott voltak a parádén, amelyen több száz jármű vett részt. A látványos menet délelőtt 10 órakor indult, és a hajdani munkásfelvonulás útját járta be egészen az uszoda előtti térig. A szervezők az idén is remek munkát végeztek, a felvonulás üde színfoltja volt a majálisnak. Reméljük, hogy jövőre ismét találkozhatunk velük.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!