Hírek

2017.04.05. 18:40

Az Agórában ünnepel Fenyő Miklós

Szombathely - Márciusban ünnepelte hetvenedik születésnapját Fenyő Miklós, aki az ebből az alkalomból országos turnéra indult. Április 8-án, Szombathelyen az Agora - Művelődési és Sportházban lép fel.

Vas Népe

Fenyő Miklós márciusban töltötte be 70. életévét. Ennek ünnepléseként országos turnéra indult, Fenyő Jubileum 2017 címmel. A rock and roll élet hazai királya több évtizedes pályafutása során megszámlálhatatlanul sok koncertet adott már, rajongói az ország minden pontján szép számmal akadnak.

Fenyő Miklós a sportházban ünnepel hűséges rajongóival
Fotó: VN

Az ifjú Fenyő Miklós egy amerikai kitérő után, már Magyarországon alapította meg 1962-ben első együttesét, amelynek a Sztár nevet adta, tagjai pedig a Szent István parkbéli cimborái voltak. Élete első önálló szerzeményét, a Csavard fel a szőnyeget című dalt pedig 16 évesen írta meg. A dal szövegét a már akkor is elismert S. Nagy István szerezte. A Hungária együttest 20 évesen, 1967-ben alakította meg. Az idei jubileumi turné különlegességét az adja, hogy általában nem az ünnepelt szokott ajándékot adni, de most a 70 éves művész teszi ezt: ezzel a turnéval szeretné megajándékozni mindig hű és hálás rajongótáborát. A koncerten válogatást hallhat a közönség Fenyő Miklós több száz nagysikerű slágeréből - állandó vendége, Dolly közreműködésével.

A Vas Népe előfizetői kedvezményesen vásárolhatnak belépőjegyet az ügyfélszolgálati irodákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!