Hírek

2017.02.27. 15:01

Főleg tűzesetekhez vonultak a tűzoltók hétvégén

Négy tűzeset, egy műszaki mentés és egy téves jelzés történt február utolsó hétvégéjén.

A tűzhelyen felejtett serpenyőben az étolaj gyulladt meg Rönökön február 24-én. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, a lakó a tüzet eloltotta. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Társasház negyedik emeleti lakásában egy idős asszony elesett és combnyaktörést szenvedett Szombathelyen a Rohonci úton február 24-én. A mentőszolgálat kérésére a szombathelyi hivatásos tűzoltók a sérült beteget lehozták, majd a mentőszolgálat szakembereinek átadták.

Saját telkén a száraz aljnövényzetet, füvet égetett az ingatlan tulajdonosa Táplánszentkereszten a Vasút utcában február 25-én a település égetési rendelete által engedélyezett időponton kívül. Az erős szélben a tűz továbbterjedt körülbelül kétezer négyzetméterre és veszélyeztette a szomszédos telket. A szombathelyi hivatásos és a táplánszentkereszti önkéntes tűzoltók kiérkezéséig a tüzet a tulajdonos eloltotta. A tűz nem terjedt a telek határain túlra, kárt nem okozott. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, személyi sérülés nem történt.

Hétvégi ház tégla építésű kéményéből, annak rossz műszaki állapota miatt füst szivárgott a padlástérbe Pinkamindszenten a Fő utcában február 25-én. A helyszínre vonuló körmendi hivatásos egység a tetőszerkezetet hőkamerával átvizsgálta, majd a kémény használatától a tulajdonost eltiltotta annak műszaki felülvizsgálatáig. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Gazt és növényi hulladékot égetett Celldömölkön a Botond utcában a tulajdonos február 26-án délben a helyi égetési rendelet által engedélyezett időponton kívül. A tulajdonos saját eszközeivel a tüzet eloltotta, a celldömölki önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt. Az esetnél anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!