Hírek

2017.06.26. 18:10

Folytatódik a Czeglédy-ügy

SZEGED Lefoglalta a Szombathelyen ledarált és megsemmisített áfabevallásokat a dr. Czeglédy Csaba súlyos büntetőügyében nyomozó adóhatóság.

Vas Népe

A több száz oldalnyi aprított dokumentumra a múlt hét szerdán bukkant rá az Echo Tv Informátor című műsorának stábja Szombathelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága ma tanúként hallgatta ki Szarvas Szilvesztert, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettesét az adócsalással gyanúsított MSZP-s politikus és ügyvéd cégénél történt múlt heti iratmegsemmisítéssel kapcsolatban.

Szarvas Szilveszter, aki az Echo Tv Informátor című magazinműsorának felelős szerkesztője is, ma átadta azokat a bizonyítékokat a NAV nyomozójának, amelyeket a múlt héten talált a Human Operator Zrt. székházánál a kukába dobva. Az Echo Tv Informátor című műsorának stábja még szerdán járt Czeglédy cégénél, a Human Operator Zrt. szombathelyi székházánál, ahol egy kukában meghökkentő iratokra bukkantak.

Az ügy nyomozója megerősítette, hogy valóban áfabevallást találtak a Human Operator Zrt. kukájában Fotó: Echo TV

Amint megtalálták a hivatalos iratokat, azonnal bejelentést tettek a rendőrségen. Két járőr ki is ment, ők a ledarált iratokat nem engedték elvinni. Elgondolkodtató, hogy amikor elmentek a rendőrök, a Human Operator Zrt. székházából kiment két ember, és vissza akarták vinni az épületbe a kedd éjszaka ledarált papírokat. Ez szerencsére nem sikerült nekik.

Az ügyben nyomozó hatóság nyomozója a tanúkihallgatáson megerősítette: az apróra darált, megsemmisített iratok valóban áfabevallások. Ismert, Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi politikusát a múlt héten helyezték előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint egy bonyolult munkaerő-közvetítő bűnszervezet tagjaként hárommilliárdos költségvetési csalásban vett részt.

A baloldal szerint koncepciós eljárás zajlik a frakcióvezető ellen, a Fidesz viszont sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az MSZP mártírt próbál csinálni egy korábban már jogerősen elítélt bűnözőből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!