Hírek

2015.03.02. 16:48

Folytatódik a tél, hózápor is jöhet

Tovább folytatódik a téli időjárás, az erős szél mellett a hózápor sem kizárt. Mínusz fokokat is mérhetünk.

Bajdó Bettina

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy egy hidegfront vonul át ezekben az órákban felettünk, mely nem hoz sok csapadékot. Az átmeneti szélerősödés és kisebb záporok után csökken a felhőzet, reggel viszont fagypont körüli érték várható. Kedden maximum kilenc Celsius-fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála, várható napsütés, átmeneti felhős időszakokkal. A szerda is hasonlónak ígérkezik, de délutántól felhősödés kezdődik. Az észlelő hozzátette: ciklon alakul ki az Appennini-félsziget fölött, majd ez lassan halad a középpontjával a Fekete-tenger felé, erős szelet, csípős időt okoz. Csütörtökön és pénteken hózáporokkal tarkított szeles idő a legvalószínűbb, kisebb hóesés sem zárható ki, három és öt fokos csúcshőmérséklettel. Reggelente fagypont körül alakul a hőmérséklet, a szél miatt azonban a hőérzetünk jóval alacsonyabb lesz.

A hét legvégére mérséklődik a szél, a napsütés hatására emelkedik a nappali hőmérséklet, ám szombaton és vasárnap reggelre is mínusz három, mínusz öt fokig hűlhet le a levegő a szélvédett és derült helyeken. A napi középhőmérsékletek csütörtöktől az átlagos alatt lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!