Hírek

2017.07.27. 19:24

A veszélyes áruk szállítását ellenőrzik Vas megyében

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a héten több alkalommal végzett ellenőrzéseket, amelyek a veszélyesáru-szállításra vonatkozó szabályok betartására irányultak.

Július 25-én a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vizsgálta, hogy a veszélyes árut szállító fuvarozók betartják-e a rájuk vonatkozó ADR szabályozást. A kollégák Szombathely és Balogunyom térségében vizsgálták a szállítmányokat. Összesen 20 járművet állítottak meg, melyek közül 6 szállított veszélyes árut és 2 esetben találtak hiányosságokat. Az ellenőrzésen rögzítési hiányosságok kerültek feltárásra. A szabálytalanságok miatt a kirendeltség hatósági eljárást indított.

Ugyanezen a napon a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség RID ellenőrzést tartott a celldömölki rendező pályaudvaron. A kollégák 2 vasúti kocsit vizsgáltak meg, amelyekben veszélyes árut szállítottak. Az ellenőrzésen hiányosságot nem tapasztaltak, így nem volt szükség hatósági intézkedésre.

Július 27-én a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Mobil Labor és a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség közös ellenőrzést tartott a celldömölki pályaudvaron. A RID ellenőrzés keretében az iparbiztonsági szakemberek 6 vasúti kocsit vizsgáltak, amelyekben veszélyes árut szállítottak. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a szállítmányozók betartották a vonatkozó szabályozást, így nem volt szükség hatósági intézkedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!