Hírek

2017.05.16. 15:05

Futottak és gurultak is a Posta térről - Ismét sportünnep volt Sárváron

Ismét sportünnep helyszíne volt a város új, közösségi találkozópontja, a Posta tér. 536-an rajtoltak el az V. Flex Fut a Sárvár, gurul a Sárvár futó- és görkorcsolya-fesztiválon.

Pajor András

A rendezvényt, amely része a Mozdulj Sárvár! rendezvénysorozatnak, Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere nyitotta meg, majd maga is elindult az öt kilométeres futótávon.

A fesztivál célja az, hogy az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást megszerettesse, és, hogy minél több embert legalább ez alkalommal mozgásra csábítson. A felhívás nyitott fülekre talált, hiszen nagy számban képviseltették magukat a sárvári iskolák diákjai és számos család is nekivágott az egykörös, 2,5 kilométeres távnak, amely a város főutcáján és a Nádasdy-vár körüli parkon keresztül vezetett. A futópálya vonalát gyerekrajzokkal díszített zászlócskák jelezték.

Félezernél is többen rajtoltak el a Mozdulj Sárvár! rendezvénysorozat májusi állomásán Fotó: Pajor András

A finisben felfokozottá vált a hangulat. Senkin sem érződött a fáradtság: a teljesítést igazoló oklevelek átvételekor jóleső elégedettséget éreztek a résztvevők. - A sport ünnepi helyszínévé vált a tér - mondta Haraszti Zsolt főszervező, aki szerint az esemény elérte a célját. A fesztivált a szponzorok felajánlásainak köszönhetően tombolasorsolás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!