Hírek

2015.11.14. 19:21

Galiba Gotthárdon - Liba a vásznon és a lámpásokon

Szentgotthárd – Egy ovis csoportnyi apróság sürgött-forgott a színházban: színes-libás lámpások készültek, aztán sötétedéskor felvonultak az alkotásokkal.

Bakos Ágnes

Egyszerű, praktikus sablonok alapján készültek a színes kartonkeretek a befőttesüvegekhez. A kartondoboznak ablaka is volt, azon papírlibák – jól látszottak, ahogy átvilágított rajtuk a mécses.

Persze a biztonság kedvéért inkább LED izzós műmécsesek adták a fényt a gyerekek kezében, de ez a Márton-napi lámpás felvonulás hangulatából semmit nem vett el. Menet közben nagyon szívesen fotózkodtak a kicsik az elkészült alkotásaikkal.

A lámpások, lampionok készítéséből a szülők is jócskán kivették a részüket. Volt, aki azért, mert ő maga is belefeledkezett a vágásba, színezésbe, ragasztásba. De olyan apuka is volt, akit a Ludas Matyi rajzfilm miatt hagyott magában dolgozni a csemetéje.

A Márton Napi Liba-galibához ügyességi játék is tartozott: papírból készült lúdtalpat csatolhattak a gyerekek és labdát kellett pattogtatni a folyosón – sikerrel vették persze az akadálypályát.

Népszerű volt a „szerencsekerék", bár peches pörgetésre esély sem volt: hűtőmágnes vagy csoki mindenkinek jutott.

A legapróbbaknak játéksarkot rendeztek be és nem maradt el a szentgotthárdi galibából a gasztronómia sem: libacsárdát alakítottak ki teával, zsíros kenyérrel.

Kiss Éva, a galibát szervező Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnöke elmondta: a Márton-napi lámpás felvonulás csak az év végi sorozat első része volt, advent első vasárnapján ismét kézműves munkákra várják a gyerekeket.

Sőt, már jelezte a Mikulás, hogy december 5-én biztosan Szentgotthárdra érkezik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!