Hírek

2016.01.22. 13:26

Gazdag Erzsitől szavaltak - Kik nyerték a jubileumi versmondó versenyt?

Harmincnál is több óvodás és kisiskolás állt a zsűri elé a 20. Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó Versenyen. Az esemény a művészetek találkozásáról is szól.

Hagyományosan többféle művészeti ág megjelenik ilyenkor, a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola programja idén is kiállítás-megnyitóval kezdődött. S. Horváth Ildikó rézkarcait Heitler András festőművész-restaurátor ajánlotta a közönség figyelmébe. A házigazdák nemcsak ezzel igyekeztek különlegessé tenni az eseményt.

Tóthné Gősi Enikő szervező elmondta, hogy sokat gondolkodtak, mivel emeljék a jubileumi alkalom fényét.

– Úgy döntöttünk, hogy visszahívjuk a régi versenyzőink közül azokat, akikről tudjuk, hogy még mindig szavalnak, továbbra is közel áll hozzájuk a vers. Hármukat tudtuk megszólítani, egy felső tagozatos, egy középiskolás és egy azóta már felnőtt volt versenyzőnket – fogalmazott a szervező.

A rövid hivatalos bevezetőben felszólalt Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere, aki személyes emlékeit idézte fel, majd a verseny szellemiségéről beszélt.

– Kiemelném, hogy a gyerekek mai szavalatait többhetes, sőt több hónapos felkészülés előzte meg, amelyben a szülők és a pedagógusok nyújtottak számukra nagy segítséget. Köszönet jár érte – jegyezte meg.

Megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel Balogh József költő-tanár özvegye is. Az iskola igazgatója, Sátory Károly hangsúlyozta, hogy a magyar kultúrát, a Himnusz születését ünnepeljük ezen a napon, amikor a gyerekek tehetségében is gyönyörködhetünk.

Három kategóriában, óvodás, 1-2. osztályos, valamint 3-4. osztályos korcsoportban állhattak zsűri elé a gyerekek. A szokásokhoz híven a legtöbben szombathelyi intézményekből jöttek, de voltak a megye más településeiről is versenyzők, összesen harmincegyen. Az óvodás korosztályban Henc Zsóka (Weöres Sándor óvoda), az iskolásoknál pedig Havasi-Kerényi Csillag Emma (Brenner iskola) és Teket Dóra (Bercsényi iskola) végzett az első helyen, de több különdíjat is kiosztottak.

A 2016. Január 22-i Gazdag Erzsi vers-és mesemondó verseny eredményei:

Óvoda korcsoport:

I. Henc Zsóka (Weöres Sándor Óvoda)

II. Győry Franciska Kinga (Pipitér Óvoda)

III. Gombás Laura (Aréna Óvoda)

Különdíj: Bódai Júlia (Játéksziget Óvoda)

Horváth Kata (Gazdag Erzsi Óvoda)

I-II. osztályos korcsoport:

I. Havasi-Kerényi Csillag Emma (Brenner J. Ált. Isk. és Gimn.)

II. Németh Nándor (Gothard Jenő Általános Iskola)

III. Perjési Bálint (Reményik Evang. Ált. és Műv. Iskola)

Különdíj: Bodnár Anna Boglárka (Derkovits Iskola)

Fukszberger Éva (Bolyai Iskola)

III.-IV. osztályos korcsoport:

I. Teket Dóra (Bercsényi Iskola)

II. Kiss Márton (Brenner J. Ált. Isk. és Gimn.)

III. Tamás Flóra (Reményik Evang. Ált. és Műv. Iskola)

Különdíj: Tóth Karola (Gothard Jenő Általános Iskola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!