Hírek

2017.03.20. 15:40

Esésben az árak - A benzin 16, a dízel 11 forinttal olcsóbb

Szombathely - Bruttó kettő forinttal csökken szerdán a gázolaj ára, a benzinnél most nem lesz változás. Országos átlagban 364 forint lesz egy liter dízel, a 95-ös ára marad 355 forint.

Bakos Ágnes

A dízelesek várjanak szerdáig, a benzin ára most nem változik Fotó: Szendi Péter

A benzin ára az elmúlt két hétben összesen 16 forintot esett, dízelért pedig 11 forinttal kell kevesebbet fizetni, mint március elején. Várható volt az újbóli hazai ármérséklés, hiszen alig mozdult a Brent kőolaj ára a világpiacon, azonban erősödött a múlt héten a forint az amerikai dollárral szemben. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy április 1-jétől további árcsökkenés várható a kutaknál. Az ok, hogy három hónapra visszatekintve a Brent olaj átlagárát számítják, az pedig ötven dollár felett lesz, így csökkenhet a jövedéki adó. Az biztos, hogy a szerdai ármérséklést számolva 349 és 370 forintért is adnak dízelt Szombathelyen. Benzinnél 346 és 367 forint a két szélsőséges szombathelyi ár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!