Hírek

2014.10.26. 15:00

Gyémántdiplomásokat köszöntöttek

Nick - Két jubiláns pedagógust köszöntöttek nemrég abból az alkalomból, hogy gyémántdiplomát kaptak. Pedagógusi munkája mellett Medgyesi Sándorné hitoktatóként, Kiss Lajos a nyugdíjazása után Nick polgármestereként is tevékenykedett.

Simon Erzsébet

Medgyesi Sándorné (Fotó: Cságoly Szilvia)

Medgyesi Sándorné, Erzsébet tanító néni 1949-től 1955-ig tanított a nicki iskolában, később Vashosszúfaluban, Sárváron, Gyálon és Budapesten oktatta a nebulókat, 60 éven keresztül pedig kitartó és áldozatos hitoktatói munkát végzett. Az emlékeit rengeteg versben örökítette meg, ezeket az egykori nicki katolikus iskoláról szóló, nemrég megjelent könyvben el is lehet olvasni.

Kiss Lajos

Kiss Lajos 1961-ben lett a Répcelaki Körzeti Általános Iskola Nicki Tagiskolájának vezetője. Az iskolai munka mellett községi könyvtárosként, művelődési ház vezetőként, tanácstagként, népfronttitkárként, áfész-megbízottként is dolgozott. Igazi falusi tanítóként a mindenes volt a községben, Gárdonyit idézve ő volt a falu lámpása . 1973 júniusában a körzetesítési rendelet alapján a nicki általános iskolát a répcelaki iskolához csatolták. Ezzel megszűnt az évszázadok óta működő nicki iskola. Kiss Lajos a Répcelaki Körzeti Általános Iskolában két évig tanított alsó tagozaton, majd elvégezve a Tanárképző Főiskolát, műszaki ismeretek és gyakorlatok tantárgyat (technikát) oktatott 1975-től 1995-ig, nyugdíjba vonulásáig. Közben volt úttörővezető, igazgatóhelyettes, szakszervezeti titkár, a közművelődési tanács vezetője az iskolában. 42 évi szolgálat után 1995. december végén vonult nyugdíjba. 1994-98 között önkormányzati képviselőként, 1998-tól három cikluson át Nick polgármestereként dolgozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!