Hírek

2015.08.31. 16:50

Gyorsabb lett a 8-as főút

Gyorsabb és biztonságosabb lett a 8-as főút. Csaknem nyolcmilliárdba került, de péntektől újabb hét kilométeren haladhatunk négysávos úton.

Budai Dávid

Sokan rendszeresen utaznak Vas megyéből Budapestre, és többen közülük nem a 86-oson elérhető győri irányt, hanem a 8-as számú főúton megközelíthető Veszprém felé veszik az útjukat. Míg az előbbi 226 kilométeres utat kettő óra negyven perc alatt lehet megtenni, addig, ha Veszprém irányába indulunk: 238 kilométert autózunk, viszont a menetidő csak négy perccel hosszabb, mint Győr felé. Gyakorlatilag kettészakadt Vas megye autóstársadalma abban a kérdésben, hogy melyik út a jobb, és ez a 86-os elkészültéig így is marad.

Loppert Dániel, Kontrát Károly és Tasó László. Fejlődő térség  Fotó: Balogh Ákos

Most a nyolcas út hívei örülhetnek, mivel a főút újabb 6,5 kilométeres szakaszának korszerűsítése zárult le. A főúton közel harminc kilométer hosszan zajlik kivitelezés, a külön szintű csomópontok kiépítésével, a 11,5 tonnás burkolaterősítés és a négysávosítás által biztonságossá és gyorsabbá válik Budapest elérése. Az uniós és hazai források felhasználásával megvalósuló fejlesztések eredményeképpen a gyorsforgalmi úton, akár 110km/h sebességgel közlekedhetünk - mondta el Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken a Pétfürdő-Hajmáskér szakasz 11,5 tonnás burkolaterősítésének átadási ünnepségén. A beruházásra összesen 7,9 milliárd forintot költöttek, amelynek 85 százalékát uniós, 15 százalékát pedig hazai forrásból finanszírozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!