Hírek

2016.12.07. 09:40

Gyűjtés vége: több mint 2 ezer plüssmacit adtak össze a Vas megyeiek!

Szombathely – Lezárult a plüssgyűjtés és megvannak a végső számok is. A héten „fürdenek” a medvék, aztán december 20-án a vasi mentőautókba kerülnek, onnan pedig beteg vagy megsérült gyerekekhez, nyugtató gyanánt.

Bakos Ágnes

– Nálam, itt a lakásban 968 darab, a raktárban 1266, a gyűjtőpontról 210 darab - összegezte a számokat Bakos Ildikó, aki Vas megyében összefogta a plüssgyűjtést. - A vége körülbelül 2100 maci, de ez nem pontos, lejön még a selejt. De ez nagyon szép négy hét alatt.

Az itthon a szomszédos Győr-Moson-Sopron megyéből indult kezdeményezés lényege, hogy minden mentőautóba jusson plüssmaci, ami segít a sérülést szenvedett vagy beteg gyerekeknek. A maciknak sterilnek kell lenniük, egyenként kell zacskózni azokat – és persze a gyerekek társa marad, megtarthatják. Ezért volt szükség nagyon sok medvére, és ezért gyűjtött az egész megye. Sok kistelepülésen is volt gyűjtőpont, nagyon szorgalmasak voltak az önkéntesek.

– Köszönöm a rengeteg segítséget, a gyűjtőpontok munkáját, a rengeteg macit – hangsúlyozta Bakos Ildikó.

Fotó: facebook

A napokban a „fürdés" van soron, egy répcelaki cég vállalta a macik tisztítását. Utána kerülnek steril zacskókba a medvék: kisebbek, nagyobbak, színesek, egyszínűek, öltöztetettek, hosszú bundásak... és mindegyik.

Megvan már az átadás időpontja is: december 20-án délután veszik át a mentők a maciszállítmányt a szombathelyi mentőállomáson. A vasi gyűjtés koordinálója kiemelte: – Köszönöm a sok adományozónak, a tündér gyerekeknek, akik lehetővé tettétek, hogy ez a kezdeményezés megvalósuljon. Fantasztikus vagy, Vas megye!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!