Hírek

2016.12.30. 17:48

Ha eltűnt, segítenek! – Chipleolvasó ügyeletet tartanak a Fekete István Állatvédő Egyesület tagjai

A Fekete István Állatvédő Egyesület tagjai és önkéntesei idén is segítenek az eltűnt kutyusoknak és a kétségbeesett gazdiknak szilveszterkor.

Vadas Krisztina

December 31-én 8 órától január 1-jén 20 óráig tart chipleolvasó ügyeletet a Fekete István Állatvédő Egyesület. Ez idő alatt a központi telefonszámuk (06-20/297-4868) folyamatosan hívható, akár keres, akár talált kutyát. Szombathelyen több körzetben is lesznek tagok, önkéntesek, akik segítenek a chipek leolvasásában.

Chipleolvasóval készülnek a megyében több helyütt is az állatvédők
Fotó: Szendi Péter

Vidéken is szolgálatban állnak: Gyöngyöshermán, Torony, Sé, Bucsu, Felsőcsatár, Kőszeg, Egervölgy, Vasvár és Kám területén is segítenek. Néhány dologra azonban figyelmeztetnek: a gazdik ellenőrizzék le a www.petvetdata.hu oldalon, hogy kutyájuk chipje regisztrálva van-e, illetve van-e megadva elérhetőség.

Érdemes a kutya nyakörvére bilétát tenni a gazdi elérhetőségével. Ha elveszett a kutyus, akkor az állatvédők értesítése után készítsenek Facebook-posztot a fotójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!