Hírek

2016.02.11. 16:11

Négy napig kellett kibírni lift nélkül - Tíz nap helyett négy nap alatt megjavították a leégett motort, amit újra kellett tekercselni

Szombathely - Napok óta több száz lépcsőfokot kell gyalogolniuk egy ház lakóinak, mivel elromlott a lift. Újra kellett tekercselni a leégett motort.

Budai Dávid

Ha elromlik a lift egy tízemeletes házban, az meglehetősen kellemetlen, főleg ha az ember a tizediken lakik. Hétfőn, Szombathelyen a Szent Márton utcában pontosan ez történt. Olvasónk szerint felháborító, hogy a felvonó karbantartását végző cég nem rendelkezik tartalék alkatrésszel, ráadásul tudomása szerint a hiba kijavítására tíznapos határidőt kért. Mint írta, napok óta mindenki több száz lépcsőfokot kénytelen megtenni. Olvasónk szerint ez a mai világban elfogadhatatlan.

Megkerestük a lift karbantartását végző cég képviselőjét, aki megnyugtató választ adott a problémára. Mivel szerencsére pontosan dokumentálnak minden eseményt, könnyen rekonstruáltuk a történteket. Hétfőn, öt perccel tíz óra előtt kapták a bejelentést, hogy elromlott a lift, a szerelő 21 perccel később már a helyszínen erősítette meg a meghibásodás tényét. Még aznap leszerelték a motort és elvitték javíttatni. Mint kiderült, a motor sajnos le-égett. Valószínűleg attól, hogy a hővédelemért felelős kapcsolókészülék meghibásodott és nem oldott le, ezért a motor túlmelegedett. Megtudtuk, az újratekercselést a cég dolgozói túlórában végezték el, így végül tegnap 19 órakor újra elindulhatott a társasház liftje. A tíznapos rémhírrel ellentétben, négynaposra zsugorodott a lépcsőzős időszak a Szent Márton utcai tízemeletesben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!