Hírek

2015.10.04. 18:12

Hajnalig mulattak a gencsapátiak

Gencsapáti - Szüreti felvonulást tartottak szombaton a település hosszú utcáin. A fiúk ágakkal, a lányok színes szalagokkal díszítették a szekeret és a traktorokat.

Varga Albin

Már a készülődés is jó hangulatban telt a Művelődési Ház és Könyvtár udvarán, ahol délidőben gyülekeztek a felvonulók.

Ötletes jelmezekben és viseletben, hangos nótaszóval hirdették az esti mulatságot a felvonulók. Felfedezhettünk a menetben felnőtt óvodás csoportot, hagyományoknak megfelelő bírót, bírónét és kisbírót, de ott volt Jack Sparrow kapitány is. A település hosszú utcáin a kisbíró dobszóval invitálta a bámészkodókat.

Ötletes jelmezekben és viseletben, hangos nótaszóval hirdették az esti mulatságot a gencsapáti felvonulók szombaton Fotó: Varga Albin

A vígadóban Bodorkós Ferenc polgármester látta vendégül a menetet, ahol eltáncolták a gencsi verbunkot és csárdást Nardai András Pakos harmonikakíséretére.

Az Apponyi utcában Németh Gábor családja hordóra készített vendégasztallal várta a csapatot. Felemelő érzés volt, amikor a gencsapáti gyermekotthon lakói lángossal, pogácsával kínálták a résztvevőket, akik táncra is perdültek a vendéglátóikkal együtt. A Kőszegi utcában a Molnár család, a Savaria utcában a Tóth család kínálta a szüreti menetet. A felvonulók visszatérve a Művelődési Házba Németh Róbert muzsikájára mulattak hajnalig.

A 2015. évi szüreti felvonulás és mulatság megrendezéséhez számos helyi vállalkozás, az önkormányzat, a polgárőrség és a rendőrség, valamint a helyi idősek klubja is hozzájárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!