Hírek

2017.01.15. 19:21

Hajnalig tartott a horvát vigadalom Bükön

Bük - A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat is bált rendezett szombat este. Nagyon jó hangulatban, hajnalig tartott a vigadalom.

Vadas Krisztina

Kicsit elfogott minket a félelem, amikor közelítettünk a Fürdő étterem felé. Kívülről, az ablakokon át bekukucskálva üres asztalok látványa fogadott, néhányan beszélgettek csak itt-ott. Belépve az étterembe azonban rádöbbentünk: bizony nem egy ellaposodott, hanem egy fergeteges hangulatú bálba érkeztünk. Bentről ugyanis már világosan látszott: nem azért voltak üresek a székek, mert alig volt vendég, hanem mert mindenki a táncparketten pörgött-forgott partnerével. Nem volt megállás: ameddig a letenyei Freya Band húzta a nótát, addig ropták a párok a táncot. Jóval felszabadultabb volt a hangulat, mint azt a bálokon megszokhattuk, de ez így volt jó. Senki sem feszengett, látszott, hogy ide mindenki azért érkezett, hogy élvezze a közös estét. Idén egyébként már 14. alkalommal jöttek össze a közös évindító szórakozásra a horvát nemzetiségiek.

 

Virágh János, a Büki Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta: a horvát bálban nincs újítás. Ez hagyomány, amely évről évre garantálja az önfeledt szórakozást.

- Minden év elején, január második hetében szervezzük meg a bált, bízva abban, hogy mi vagyunk az elsők. A fő cél, hogy az itt kialakult közösség, az együttlét, a közös szórakozás élményének pozitív hatása kitartson augusztusig, amikor pedig a horvát napon jövünk újra össze. Fontos, hogy feltöltekezhessenek a vendégek jó élményekkel, emlékekkel - mondta el az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!