Hírek

2015.11.23. 13:58

Hajszálnyi változás jön a kutaknál – de legalább lefelé mozdulnak az árak

Körkép – Kettő forinttal csökkenti a benzin és a dízel árát is a Mol szerdán – ezzel éves rekordszintre csökkent a gázolaj ára. Közben óriásiak a különbségek a vasi töltőállomásoknál: 29 forint a benzinnél és 21 forint a gázolajnál.

Bakos Ágnes

332 forint lesz benzin literenkénti átlagára a hazai kutaknál, szerdától. A dízel átlagára 340 forintra mérséklődik, a holtankoljak.hu adatbázisa szerint.

A legolcsóbb vasi kút, ahogy hetek óta, egy sárvári töltőállomás: a benzint 326, a dízelt 325 forintért mérik – ezekből jön még le a kettő-kettő forint szerdán, ha egy az egyben realizálódik az árcsökkentés a kiskereskedelemben.

A legdrágább benzin, a szerdai ármérséklés után 353 forint lehet Vas megyében, egy szentgotthárdi töltőállomásnál.

Nem is olyan régen a mostani 330 forint körüli átlagnál száz forinttal került többe egy liter üzemanyag a hazai töltőállomásoknál
Fotó: Szendi Péter

A szombathelyi árakban is nagy a különbség: 330 és 348 forintért is mérnek benzint a megyeszékhelyen, valamint 332 és 346 forintért is vásárolhatnak az autósok dízelt, szombathelyi kútnál.

Egyébként a holtankoljak.hu portál adatai szerint idén januárban 322 forint volt egy liter benzin – ez volt a legalacsonyabb 2015-ös benzinár. A dízelnél már bőven elértük az éves minimumot: eddig 344 forint volt a dízel idei legalacsonyabb ára – most pedig a legdrágább vasi kútnál ennyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!