Hírek

2017.05.31. 18:56

Halálos baleset részese volt két körmendi kosaras

Az Egis Körmend kosárcsapatának két játékosa Ausztriában, Felsőpulya térségében autóbalesetet szenvedett az S31-es autóúton.

Vas Népe

Elsődleges információink szerint a járművük a sűrű esőben megcsúszott az úton és többször átfordult saját tengelye körül. A két kosárlabdázóval utazott egy húsz év körüli, osztrák állampolgárságú nő, aki a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az Egis Körmend a tragédia miatt őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt hölgy családtagjai, barátai felé – áll abban a közleményben, amelyet a csapat juttatott el szerkesztőségünkbe.

Az autó a nagy esőben megcsúszott az úton és többször átfordult saját tengelye körül
Fotó: Weppersdorfi tűzoltóság

A két kosárlabdázó, akik súlyos sérülés nélkül vészelték át a balesetet, szabadnapját töltötte Ausztriában. Őket a mentők a balesetet követően kórházba szállították, hogy megbizonyosodjanak sérüléseik súlyosságáról. A tragédia körülményeit az osztrák rendőrség vizsgálja.

A játékosok a kórházból saját felelősségükre, a klub egyik munkatársával visszautaztak Körmendre, de a továbbiakban is állnak az osztrák hatóságok rendelkezésére a vizsgálat további szakaszában.

Az Egis Körmend közleménye szerint az elsődleges vizsgálatok semmilyen befolyásoltságot nem állapítottak meg sem az elhunyt hölgy, sem a kosárlabdázók esetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!