Hírek

2016.10.13. 06:56

Hamis okirattal akart támogatást egy vasi cég – Vádat emelt a szombathelyi ügyészség

Szombathely – Földtámogatást igényelt egy osztrák nő Vas megyében. Jogtalanul kapott volna 10 millió forintot, de időben észlelte a vidékfejlesztési hivatal a csalási kísérletet. Támogatáshoz nem jutott a nő, most pedig vádat emeltek ellene.

Bakos Ágnes

Költségvetési csalás kísérlete és hamis magánokirat felhasználása a vád az osztrák nő ellen, tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A nő egy Vas megyei cég vezetője volt, két és fél éve nyújtott be igényt területalapú támogatásra, de olyan földekre, amelyeket már nem is bérelt a cége.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Vas Megyei Kirendeltsége nem dőlt be a kérelemnek: időben észrevették, hogy nem jogosult a több mint 10 millió forintos támogatásra a cég, ezért a kérelmet elutasították. Fellebbezett a cég: hamis haszonbérleti szerződést mutattak be, hogy megkaphatják a támogatást. Ekkor jelentették fel a csalót, most emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!