Hírek

2017.07.13. 18:54

Harmincmilliós támogatás - A FÉHE és a Markusovszky kórház is a kedvezményezettek között

Az idei első fél évben adott támogatásokat összegezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A sorban 1017 támogatás szerepel 146 milliárd forinttal – közte négy szombathelyi kedvezményezett 30 millió forinttal.

Bakos Ágnes

Két-két célra kapott támogatást idén az Emberi Erőforrások Minisztériumától a szombathelyi FÉHE és a Markusovszky kórház is – derül ki a kormányzati portálon most közzétett támogatási listából. A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. intézményfenntartásra kapott idén pénzt. Konkrétan a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház működtetésére egyszer 2,4 millió forintot, egy másik döntéssel pedig 7,2 millió forintot. A támogatás csak részben idei: a 2017. április 1-je és 2018. március 31-e közötti időszakra szól. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház szintén kettő sorban szerepel: a két részletben kapott rezidens támogatással szerepel a listán. Egyszer 8,4 millió, egyszer pedig 1,7 millió forinttal járult hozzá a tárca a kórház rezidensfoglalkoztatásához. A Szombathelyi Egyházmegye 4,8 millió forinttal került a listára: diákotthon fenntartására adható költségvetési támogatással.

A negyedik szombathelyi kedvezményezett a Szombathelyi Német Önkormányzat, azon keresztül részben a Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola. A célzott forrás az intézményben nyelvi labor kialakítására, eszközbeszerzésre szól. A pénzből az intézményfenntartó helyi nemzetiségi önkormányzat működési költségeire is költenek. Erre 5,4 millió forintot kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!