Hírek

2015.10.12. 18:49

Három jelölt száll harcba a polgármesteri székért Gyöngyösfaluban

Gyöngyösfalu – Időközi választást tartanak vasárnap Gyöngyösfaluban, a vasi település polgárainak azért kell a szavazóurnákhoz járulniuk, mert a falu korábbi polgármestere, Nádor István László úgy döntött, nem folytatja tovább a munkáját.

Cseszkó Tamás

– Gyöngyösfaluban nincsenek véres viták, nem akarják egymás szemét kikaparni a polgármester aspiránsok – mondta el lapunknak egy hölgy, aki épp délutáni sétájára indult. Vasárnap ugyanis voksolnak a helyiek, a korábbi településvezető, Nádor István László távozása miatt kellett új választásokat kiírni. És hogy miért is mondott le a polgármester? Először személyesen nála érdeklődtünk, ám ő udvariasan elhárította kérdéseinket, azt mondta: nem akar nyilatkozni.

A gyöngyösfaluiak azonban tudni vélik, távozásának az a legfőbb oka, hogy nem tudott igazán együttműködni az új képviselő-testülettel.

– Úgy érezzük, hogy eljárt fölöttünk az idő. Nem nyerünk pályázatokon és a körülöttünk található települések, például Lukácsháza sokkal nagyobb sikereket ér el – mondja egy, a neve elhallgatását kérő helyi lakos, hozzátéve, hogy nem mindig volt ez így.

Érdekesség, hogy a falu lakói nem szívesen beszélnek a belső vitákról, mint mondják, ez a település belső ügye, arra pedig külön kérnek, hogy még véletlenül se írjam le a nevüket.

– Kulturált kampány folyik, nincsenek politikai csatározások vagy nemtelen támadások – tudtuk meg egy másik lakótól, aki azt is kiemeli, hogy szerencsére a mostani választásokon nem a pártpolitika dönt, hiszen minden jelölt függetlenként indult.

És kik a jelöltek? Kiss Tibor a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd elvégezte a vasút üzemmérnök szakot és a pénzügyi-számviteli főiskolát. Családjával 1992 óta él Gyöngyösfaluban, jelenleg uniós pályázatokkal foglalkozik.

– A keresztény szellemiséget vallom, sokat sportolok, szeretek a falu életében tevékenyen részt venni – mutatkozik be a jelölt.

Imre István Csaba azt mondja, több száz éves kötődése ősei révén, erkölcsileg is támogatást jelent a falu életének jobbá tételére. Szerinte Gyöngyösfalu már a 24. órában jár, így dinamikus, határozott, vállalkozói gondolkodásra van szükség ahhoz, hogy a település visszanyerje identitását.

Barabás Kornél 1981 óta él a településen, a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakán tett záróvizsgát. Dolgozott járőrként, bűn-ügyi nyomozóként, jelenleg pedig az egyik nagyvállalatnál gépkezelő.

– Munkám során sokat foglalkoztam emberekkel, úgy érzem, hogy a megszerzett tapasztalataimat kamatoztatni tudom a falu életében – fogalmaz a harmadik polgármester aspiráns.

A jelöltek komoly tervekkel rendelkeznek. Barabás Kornél például a falu életközösségét szeretné közvetlenebbé tenni. Tervei között szerepel egy közösségi klub létrehozása fiatalok számára, fenntartaná a sportszervezetek támogatását, és továbbra is megőrizné a jó közbiztonságot. Együttműködne az egyházközséggel, közcélú alkalmazottakat foglalkoztatna és felkutatná a pályázati lehetőségeket is. Fontosnak tartja a jó kommunikációt. A falu fejlődésének érdekében jó munkakapcsolatot ápolna a képviselő-testület tagjaival.

Imre István Csaba is markánsan fogalmaz, mint mondja, ami eddig nem épült, jobbult, akár kultúráról, akár sportról vagy járdáról is legyen szó, annak a megvalósítója szeretne lenni.

– Ne várjanak tőlem csodát, de azt ígérem, hogy teljes szívvel, energiával és alázattal, akár egy válságmenedzser képviselem a falut, hogy meg tudjuk valósítani céljainkat. Imre István Csaba kiemeli, hogy az új polgármesternek nyitottnak kell lennie, minél több kaput kell kinyitnia régiós és országos szinten is, hogy minél több lehetőség nyíljon meg a falu előtt. – Nyitott, kommunikatív, párbeszéden és konkrét, valós fejlődésen alapuló jövőkép megvalósítása a célom – hangoztatja a jelölt.

Kiss Tibor mindenekelőtt hangsúlyozza, hogy díjazás nélkül látná el a polgármesteri feladatokat, majd ő is megoldandó problémákat sorol. – Gyöngyösfaluban megoldásra vár több út és járda rendbetétele, megépítése, a téli hóeltakarítás, a temetők karbantartása, az iskolai infrastruktúra továbbfejlesztése. Ezeken szeretnék elsősorban dolgozni – mondja.

Hozzáteszi, hogy 2015 őszén indulnak az új uniós pályázatok, TOP elnevezéssel, ő pedig 15 éve foglalkozik vezetőként uniós pályázatokkal. – Ezt a tapasztalatomat és kapcsolati tőkémet, valamint a pénzügyi főiskolai végzettségemmel együtt járó szakmai tudásomat szeretném a falu javára fordítani – zárja gondolatait a jelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!