Hírek

2012.05.20. 07:13

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Porpácon, Ládbesenyőn és Zalaszentlászlón polgármestert, az utóbbi két helységben képviselő-testületet is választanak.

MTI

A Vas megyei Porpácon hárman indulnak a polgármesteri tisztségért, miután a 155 lakosú község korábbi önkormányzati vezetője februárban indoklás nélkül lemondott.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ládbesenyőn a képviselő-testület néhány hete döntött az önfeloszlatásról, mert a testületi tagok és a polgármester nem tudtak együttműködni. A polgármesteri posztért ketten, a négy képviselői helyért tizennégyen indulnak.
Zalaszentlászlón is azért döntöttek az önfeloszlatásról, mert nem tudott együttműködni a képviselő-testület és a polgármester. A zalai településen ketten pályáznak a polgármesteri tisztségre, tizenketten pedig a négy képviselői helyre.
Az önkormányzati választás egyfordulós, nincs sem érvényességi, sem eredményességi küszöb, így az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja.
A választás napján nulla órától kampánycsend van. Néhány héttel korábban az Országos Választási Bizottság azért ismételtetett meg egy időközi önkormányzati választást, mert az egyik helyi televízió megsértette a kampánycsendet.

Címkék#választás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!