Hírek

2014.09.13. 19:08

Hat kondérban főtt a vacsora - Átadták a megújult rumi művelődési házat

Rum - Hat kondérban főtt az étel vacsorára, és estig tartott a mulatság Rumban, ahol volt olyan bátor a falu vezetése, hogy nem mondta le a programot a rossz idő miatt, ahogy sok más helyen tették.

Merklin Tímea

 

Sátrat állítottak, és nem csak a kulturális műsort, de a főzőversenyt is beállították oda, a katlanokat szépen a szélére, hogy kivezessék mindjárt a füstöt a nyitva hagyott oldalán.

Állított főzőcsapatot az iskola, az óvoda, az Őszidő Nyugdíjas Klub, a helyi sportkör, a helyi tűzoltók és az önkormányzat is. Főtt a halászlé, a szarvaspörkölt, rotyogott a babgulyás. Volt karatebemutató, rock and roll, kötélugró csoport, néptánc, a vacsorához Hertelendy Roland és Foki Veronika énekeltek operett és musicalrészleteket.

Komoly oka volt annak, hogy Németh László polgármesternek eszébe sem jutott lemondani a programot: a falunapra időzítették ugyanis a felújított művelődési ház és az új játszótér avatását, amit V. Németh Zsolt államtitkár adott át. Amint mondta, életének jelentős része falusi színpadokhoz kötődik, úgyhogy jó orra van ahhoz, hogy megérezze, melyek a reprezentatív beruházások, amikor csak ünnepnapokon nyitják ki az ajtót, és melyek azok, amelyekre valóban igény volt, használják, és azonnal megtelik élettel. A rumi művelődési ház ilyen, helyet ad mindenkinek, aki a közösségi élet bármely formáját kívánja működtetni benne. A 32 millió forintos beruházásból 10 millió forint volt az önkormányzati önrész, a többi 15 plusz 7 millió forintos támogatás két pályázaton. "A több részletben megszerzett támogatást talán többre is becsülik itt a faluban" - fogalmazott V. Németh Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!