Hírek

2016.02.04. 13:40

Hatéves kislányt erőszakolt meg – Kilenc év börtönre ítélte a Szombathelyi Törvényszék

Szombathely – Nem jogerős az ítélet, amellyel a Szombathelyi Törvényszék csütörtökön kilenc év börtönre ítélte a férfit, aki két éve megerőszakolt egy hatéves kislányt Szombathelyen. A másodrendű vádlottat felmentették. Mindenki fellebbez.

Bakos Ágnes

"A kialakult jó viszonyt felhasználva a kiskorú sérelmére szexuális erőszakot követett el" – írja a 2014. nyarán történt esetről a Szombathelyi Törvényszék közleménye.

A férfi, mint a dokumentum fogalmaz „szexuális cselekmény során erőszakot, fenyegetést nem alkalmazott".

Kilenc év börtönre ítélte első fokon a törvényszék, de hat év múlva feltételesen szabadlábra helyezhetik a fegyházból. Mellékbüntetésként nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

A másodrendű vádlottat bizonyítottság hiányában felmentették – nem mellékesen ő a megerőszakolt kislány nagyapjának a testvére .

Az ítélet nem jogerős – mindenki fellebbez. Az ügyész eltérő minősítésért, súlyosításért, bűnösség megállapítása érdekében, míg a védő felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!