Hírek

2017.02.07. 07:18

Havazott is Vas megyében – Kőszeg legmagasabb pontjai fehérlenek

Kőszeg, Szombathely – Egyhavi csapadék hullott Szombathelyre egy nap alatt, Vas megye legmagasabb pontjain pedig havazásba váltott az eső. A kedd már szárazon és szelesen kezdődött.

Bakos Ágnes

A csapadék halmazállapota hétfőn kora délután váltott át havazásba, a hó csak a felsőbb részeken maradt a felázott talaj miatt – tájékoztatott Ráduly László, kőszegi meteorológiai észlelő.

Fotó: Ráduly László

Amíg a magasabb csúcsokon a hó, addig Kőszegen még a víz az úr – a Gyöngyös-patak duzzasztójáról küldött fotót az észlelő, látszik, hogy ostromolja a patak vize.

Fotó: Ráduly László

A pár napos olvadás és a jelentős mennyiségű csapadék megállt a földeken, mezőgazdasági területeken Szombathely körül is.

Fotó: Ráduly László

Az Országos Vízügyi Igazgatóság nem jelöli Vas megyét sem az árvízi, sem a belvízi térképen.

Fotó: Ráduly László

Szombathelyen éjfél körül állt el az eső, a legintenzívebben hétfő dél körül esett, egy óra alatt 4,3 milliméternyi csapadék hullott.

Fotó: Ráduly László

A kedd teljesen esőmentes a megyeszékhelyen, viszont megélénkült a szél: már 45-48 kilométer per órás lökés is volt kedd reggel.

Videó: Ráduly László

Az eső kitisztította a levegőt, a szél pedig a maradék szennyezőanyagot is kisöpri.

Forrás: Az Országos Környezetegészségügyi Intézet

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet térképe szerint mindkét Vas megyei mérőállomás körül, Szombathelyen és Szentgotthárdon is a lehető legtisztább a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!