Hírek

2014.12.19. 17:01

Havi ötvenezer forintot kapnak

Szombathely - Tizenöt, hiányszakmát tanuló diák tíz hónapon keresztül havi ötvenezer forintos támogatást kap az önkormányzattól. Ezért cserébe a tanulmányi idejük lejárta után Szombathelyen állnak majd munkába.

A város komplex gazdaságfejlesztési programjának részeként indult el a Szombathely visszavár! program. Célja, hogy a más városok egyetemein, hiányszakmát tanuló diákok a tanulmányi idejük lejárta után Szombathelyen vállaljanak munkát.

– Tenni kell azért, hogy megszűnjön a szombathelyi cégek szakemberhiánya. Éppen ezért a hiányszakmák köre is folyamatosan változhat – hangsúlyozta Molnár Miklós alpolgármester.

Kozma Krisztina az ösztöndíjas szerződést dr. Puskás Tivadar polgármestertől vette át. A háttérben Molnár Miklós alpolgármester. Fotó: Médiaközpont

Az idén gépész- és villamosmérnök, óvodapedagógus, tanító, háziorvos, gyógypedagógus, logopédus és mérnök-tanár szakon tanulók jelentkezhettek az ösztöndíjra. Végül tizenöten írták alá a tanulmányi szerződést.

– Mindenképpen Szombathelyen szerettem volna maradni és elhelyezkedni, és nagyon jó lehetőségnek tűnt, hogy ezt a pályázatot meghirdették. Nagyon jó, hogy Szombathely tényleg visszavár, és van lehetőség, hogy elhelyezkedjünk itt – mondta a tanító szakos tanuló Fábián Zsófia.

– Az ösztöndíj fejében a tanulmányi idejük alatt tíz hónapon át havi ötvenezer forintnyi támogatás kapnak a diákok – hangsúlyozta dr. Puskás Tivadar polgármester. A szombathelyi önkormányzat a jövőben is folytatná a programot, és egyéb hiányszakmákat tanuló diákokat is bevonna abba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!