Hírek

2015.01.02. 16:44

Hende Csaba mindent elkövet, hogy a 86-os út ne legyen fizetős

Szombathely - Kifejezetten olyan információm volt, mely szerint egyetlen Vas megyei útszakasz sem lesz fizetős - mondta dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, aki szerint rosszul előkészített, diszkriminatív és igazságtalan a mostani intézkedés, ezért minden erejével küzd ellene. Reális esélyt lát a megoldásra.

Cseszkó Tamás

Mint ismeretes, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője még december 30-án cáfolta lapunknak, hogy fizetőssé tennék a 86-os út használatát. Másnap jött a hír, mégis lesz fizetős szakasz.

Fotó: Unger Tamás

- Kifejezetten olyan információm volt, mely szerint egyetlen Vas megyei útszakasz sem lesz fizetős - húzta alá dr. Hende Csaba, hozzátéve, hogy mindenféle előzetes egyeztetés és tájékoztatás nélkül tudta meg szilveszter napján, hogy 18 órán belül mégis bevezetik a díjat. - Elfogadhatatlan nem csak az intézkedés módja, hanem a körülményei is, hiszen egy olyan útról beszélünk, amely még nem készült el - fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy igazságtalan, diszkriminatív döntés született, hiszen például a korábban elkészült, Győr-Moson-Sopron megyét érintő enesei elkerülő út továbbra is ingyenes. - Semmilyen észérv nincs, tiltakozom ezen döntés ellen, éppen ezért egyeztető tárgyalást kezdeményeztem sa döntést hozó Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel, és szükség esetén a kormány elé viszem az ügyet - húzta alá Hende Csaba.

 

Lapunk kérdésére, miszerint lát-e reális esélyt a helyzet megoldására, a képviselő igennel felelt, hozzátéve, hogy mindent el fog követni, hogy megszüntessék az intézkedést.

- Büszke vagyok arra, hogy a mi kormányunk több mint száz milliárd forintot költ a 86-os út fejlesztésére, hozzáfogott a beruházásnak, ezzel szemben az MSZP hosszú éveken át csak ígérgetett a lakosságnak. Éppen ezért nekik nincs joguk hitelesen megszólalni ebben az ügyben - hangoztatta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!