Hírek

2017.06.25. 20:23

Hét megyében körözték az ittasan balesetet okozó, majd elmenekülő férfit

Kábítószergyanús anyagot és nagy mennyiségű készpénzt is találtak az autójában, kiderült, hogy korábban is okozott balesetet, ahonnét elmenekült.

Simon István

Vasárnap kora este egy Mercedes tartott Pornóapáti felől Nárai irányába, amikor a mögötte haladó autós észrevette, hogy cikk-cakkban, egyik útpadkától a másikig közlekedik az autó, miközben az elakadásjelzője is be van kapcsolva. Mire hívni tudták volna a rendőrséget a gyanús autó miatt, a jármű a bal oldali árokba hajtott, ahol egy darabig haladt, majd egy erdei bekötőút beton hídjának ütközött és felborult.

A szemtanúk megálltak segíteni, de az összetört Mercedesből kimászott a sofőr, majd a láthatóan bódult állapotban lévő férfi agresszíven kezdett viselkedni a segítségére sietőkkel, ezután pedig befutott az erdőbe és elrejtőzött.

A szemtanúk jó személyleírást adtak, de a helyszínre érkező rendőrök és mentők nem találták meg a férfit azonnal, pedig a rendőrök hangosbemondóval is próbálták rábeszélni az erdőben rejtőző embert, hogy jöjjön elő.

Az összetört autó átvizsgálásakor kiderült, hogy a járműben nagy mennyiségű készpénz, értékes laptop, telefonok, több névre szóló személyi okmányok is vannak, illetve kábítószergyanús anyagot is találtak, ezért nyomozók is a helyszínre érkeztek, akik begyűjtötték a bizonyítékokat. Az autót pedig a rendőrség lefoglalta.

Eközben néhány járőr továbbra is a sofőrt kereste. Nem sokkal később egy szolgálaton kívüli rendőr jelezte, hogy valószínűleg Pornóapátiban, a kocsmában látja italozni a férfit - több kilométerre a baleset helyszínétől -, ezért egy járőrpár a helyszínre ment, ahol kiderült, hogy tényleg őt keresik. Kattant a bilincs a kezén, majd visszavitték a baleset helyszínére.

Úgy tudjuk, hogy a férfiről az is kiderült, hogy hét megyében összesen nyolc elfogatóparancs van ellene érvényben, illetve nemzetközi körözés alatt is áll. Továbbá úgy tudjuk, hogy tavaly ő okozta azt a sérüléses balesetet is, ami Gencsapáti közelében történt a "kőszegi egyenesben", ahonnét szintén elmenekült. Akkor kutyákkal és még repülőgéppel is keresték a környéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!