Hírek

2016.08.31. 19:05

Hivatásosok lettek a tanulók

Körmend - Csaknem kétszáz tanuló tette le az esküt tegnap a körmendi rendvédelmiseknél. Az állomány azonnal hivatásos státuszba kerül.

Turbók Attila

Szerda délelőtt tartották a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium szeptember elejétől próbaidős hivatásos állományba kinevezendő második évfolyamos tanulóinak ünnepélyes tiszthelyettesi eskütételét. Az esküt az intézmény udvarán 178 tanuló tette le, őket Halmosi Zsolt vezérőrnagy köszöntötte. A tábornok beszédében hangsúlyozta, a hivatásos állományba kerülés hatalmas feladatok elé állítja a tanulókat. A diákok az eskü után hazamehettek, majd hétfőtől felszerelnek szolgálati helyükön. Az eskütételen megtudtuk, az állomány fele gyakorlati idejét kezdi, a másik fele visszajön az oktatás folytatására.

Az esküt tettek fele a köztereken tölti következő gyakorlatát Fotó: Turbók Attila

- Külön köszönöm a családoknak, a szülőknek a támogatást, melyre természetesen a továbbiakban is nagy szükség lesz - jelentette ki Halmosi Zsolt. Hangsúlyozta, a napjainkban több mint 50 ezres rendvédelmi állomány egy család, akik a törvények bázisán védik az állampolgárok biztonságát a köztereken és a határokon egyaránt. - Ez mellett a rendvédelem megítélése nem egyértelmű, de mi megvédjük azon „családtagjainkat", akik a törvényesség szellemében járnak el - mondta a vezérőrnagy, aki az esküt tett tanulóktól is törvényes, de határozott és kemény fellépést vár el. A körmendi szakgimnázium most hivatásos állományba kerülő diákjai a következő hónapokban a közterületeken és nem egy esetben a határokon is védik az állampolgárokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!