Hírek

2017.03.12. 09:22

Rekedten is rock & roll - A Hooligans-szel nőnapoztunk a sportházban

Szombathely – Telt ház, 1400 ember várta szombaton este az Agora – Művelődési és Sportházban, hogy kedvenceik, a Hooligans-es fiúk berobbanjanak a színpadra.

Tóth Kata

Mindkét nem és minden korosztály, a tiniktől a középkorúakon át az éltesebbekig az aulában és a küzdőtéren melegített a koncertre. A húszéves Bukics Gergő és Móritz Péter Jákról érkeztek egy jó buli reményében. Barcza Eszter, aki régi rajongója a tavaly húszéves jubileumát ünneplő négyesnek, az édesapjától nőnapi ajándékba kapta a jegyet.

Elárulta: készül a koncert utáni, zenekari tagokkal közös fotózásra és azt is, hogy tavaly nyáron járt utoljára a banda buliján, Szigligeten. Prófusz Kittit a párja lepte meg februárban, a 20. szülinapján a koncertjeggyel. Ő és a barátnője, Dia Bükről jöttek, hogy végigtáncolják az estét. Három jókedvű, kortalan hölgy pedig a lelátón üldögélve mesélte: saját maguknak szánták nőnapra a programot. Egy kellemes este bevezetőjének: a sportház után ugyanis még baráti találkozóra készültek.

Fotó: Nagy Jácint

A terem fényei pontban nyolckor kialudtak, hogy elkezdődhessen a lenyűgöző látványvilágú produkció. A színpadkép – Tóth Tibi gitáros, Ördög „Csipa" Tibor énekes, Késmárki Zsolt basszusgitáros és Kiss Endi dobos, kiegészülve a billentyűssel és a vokalistákkal, a ledfalon a tagok fotói, a háttérben futó kivetítő mind a zenekar imidzsét tükrözték: a Hooligans-ét, ami maga a rock&roll.

A látványos koncertjeiről híres csapat Szombathelyen is kitett magáért – nemcsak vizuálisan – zenében, lendületben és hangban is. Igaz, Csipa, mint később kiderült, rekedten, hangszálgyulladással küszködve próbálta kihozni magából a maximumot.

A maratoni, több mint kétórás koncerten az álomférfiak, ahogy ígértük, elhozták a nőnapi mesét, álmot, mámort. A Mindörökké dallamaival nyitottak. „Veled olyan könnyen elhinném, hogy lehet az enyém. Nézz szemembe és érezd azt, mint én!" – zúgta Csipával a közönség.

A hatalmas sláger, a Félember, a tavalyi lemezről az Éljem túl, majd az Egyformán című nóták következtek – utóbbi a 2013-as História albumról. A dalok zeneileg, szövegükben, hangulatukban is egymásra épültek. A közönséget pedig már buzdítani sem kellett a folyamatos tapsra. Menj, küzdj az álmodért, minden vágyadért, mi benned él! – biztatott mindenkit az énekes az ismert refrénnel. És akkor még hátra volt a Tartson örökké és a Királylány, azok a dalok, amelyek a 2000-es évek elején dübörögtek először a rádiókból.

A Paradicsom, ami még korábban, a banda első lemezén jelent meg. A nőnapi koncertről nem hiányozhatott a Nőben a boldogság és az Ébren várj. A vége felé közeledve sem vesztettek a lendületből a huligánok.

Fotó: Nagy Jácint

Dal kell, mindig új dal kell: a Hotel mámorral ráadást kapott a közönség. Levezetésként közös fotóra állhatott be a tagokkal, aki akart. Csipa pedig még szombaton éjjel videóüzenetben, a Facebookon köszönte meg a szombathelyi közönségnek, hogy hangjával kisegítette őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!