Hírek

2013.03.17. 18:42

A Vad Fruttik zenekar népszerűsége 2005 óta töretlen

Új kislemezének hanganyagát hozta el népszerűsíteni a Vad Fruttik együttes Szombathelyre. A rajongók pedig nem hagyták cserben a bandát, tömve volt a mozi szombat este.

Ambrózai Zsuzsanna

A várpalotai alakulat EP-je a koncertet megelőző napokban látott napvilágot, a zenekar pedig nemrég kezdte meg tavaszi turnéját, Szombathely a második állomásuk volt - szombat este az AGORA-Savaria Filmszínház adott otthont a koncertnek. Az internetről letölthető anyagnak köszönhetően az új számok sem hatottak idegenül a közönségnek, Likó Marciék pedig mindent megtettek annak érdekében, hogy a rajongók ezeket a dalokat is magukévá tegye.

Likó Marci hozta szokásos formáját,  folyamatos pörgés és dinamizmus jellemezte (Fotó: Ambrózai Zsuzsa)

A bemelegítésről a helyi Dark Monkeys zenekar gondoskodott, majd nem sokkal este tíz óra után berobbantak a színpadra a Fruttik is. Azonnal lüktetni kezdett mind a zenéjük, mind pedig ők maguk. Az énekes-gitáros frontember egy percre sem állt le az este során, Likó Marci hozta szokásos formáját,  folyamatos pörgés és dinamizmus jellemezte.  Nem sokat kellett várni, hogy a közönség is felvegye a ritmust. Ugyan jellemzően az első sorokban ment a tombolás, a hátsó régiókban szolid énekelgetés, dudorászás, lötyögés volt a jellemző.

A Vad Fruttik zenekar még 2005-ben jelent meg a hazai zenei palettán, és azóta is üde színfoltként van jelen alternatívnak mondott popzenei stílusával, még ha az ember nehezen is foglal állást zenéjükkel kapcsolatban: örök optimista, lázadó, vagy éppen melankolikus, depresszív hangzás és behatás. Mindenesetre az este során jól megfértek egymás mellett a számok, többek között szólt a Forradalom, a Diszkós, a Limonádé, a Boroskóla a Fénystopposok albumról, elmaradhatatlan klasszikusként a Sárga Zsiguli vagy éppen a Nekem senkim sincsen,  Rózsikámnak digitálisan albumról.

Aztán a koncert vége előtt, a visszatapsolásnál megszólaltatták  a Lehunyom a szemem című számot is. Likó Marci megjegyzésként csak annyit fűzött hozzá: "...szokás szerint Vida Gabinak." A másfél évvel ezelőtt elhunyt szombathelyi zenész-újságíróval jó barátságot ápoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!