Hírek

2013.04.17. 06:17

Rendőrségi hírek: baleset, körözés, elfogatóparancs

Körmenden a Hunyadi utca és a Batsányi János utca kereszteződésében egy személygépkocsi kedd este elsodort egy szabályosan közlekedő kerékpárost, majd a helyszínről távozott.

Vas Népe

Papírgyűjtés és pénzhozatal volt az ürügy

Szombathelyen, a  Bólyai János utca egyik lakásába hétfő délután két ismeretlen nő papírgyűjtés ürügyén csengetett be, majd amíg az egyikük az ott lakó figyelmét elterelte, a másik a helyiségből készpénzt és ékszereket tulajdonított el. Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.


Ugyancsak ismeretlen személy járt az egyik szemenyei lakóházban is, aki annak kapcsán jutott be, hogy az ott lakó részére pénzt hozott. Az elkövető egyeztetés céljából további bankjegyek sorszámára volt kíváncsi és mielőtt távozott volna a lakásból, a tulajdonos megtakarítását „meglovasította”.  Az ügyben a rendőrség büntetőeljárást indított.


Eltűnés miatt körözte a rendőrség

Szombathelyen a járőrök hétfő este a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították azt a fiatalkorút, akinek körözését a Rendőrkapitányság eltűnés miatt már korábban elrendelte. A rendőrök a lányt, meghallgatását követően a törvényes képviselőjének átadták.


Elfogatóparancs volt érvényben ellene

A járőrök hétfő este Sárváron, a Temető utcában igazoltattak egy helyi lakost, akiről az intézkedés során megállapították, hogy vele szemben a Sárvári Rendőrkapitányság már korábban elfogatóparancsot adott ki magánlaksértés elkövetésének magalapozott gyanúja miatt. A férfit a rendőrök elfogták, a Rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették.


Közlekedési baleset

Körmenden, a Hunyadi utca és a Batsányi János utca kereszteződésében egy személygépkocsi hétfő este elsodort egy szabályosan közlekedő kerékpárost, majd a helyszínről távozott. A gyors adatgyűjtésnek köszönhetően a rendőrök rövid időn belül a Körmendi Rendőrkapitányságra előállították azt a helyi lakost, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A férfi tettét elismerte, a rendőrség az ügyben eljárást indított.


Eljárás indult ellene

Győrvár térségében hétfő este két férfi előzetes szóváltásba keveredett, majd az egyik megrúgta a másikat. A rendőrök a Vasvári Rendőrkapitányságra előállították azt a győrvári férfit, aki a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A férfit a rendőrségen kihallgatták és az ügyben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!