Hírek

2017.02.24. 18:35

Pannónia Felsőoktatásáért díjat kapott Huber László, Kőszeg polgármestere

Kőszeg - A város felsőoktatási ambícióinak fejlesztéséért, elősegítéséért elismerést vehetett át Kőszeg polgármestere.

Turbók Attila

A Pannónia Felsőoktatásáért díjat vette át a minap Huber László polgármester. Kőszeg vezetője a felsőoktatás megújításáért és fejlesztéséért végzett tevékenysége elismeréseként kapta a díjat, melynek átvételekor elhangzott: polgármesteri tevékenysége során kiemelkedő jelentőséget tulajdonít annak, hogy a fizikai vonzásterében 1920-ban megcsonkított Kőszeg visszanyerje szellemi, kulturális kisugárzását, iskolavárosi rangját, és az értelmiség találkozóhelyévé, oktató- és innovációs műhellyé váljon.

Huber László elkötelezett a polgári értékek megőrzésében Fotó: Turbók Attila

Huber László polgármester méltatásában leszögezték: megválasztása óta segítette, támogatta a település egyetemi várossá fejlesztésén munkálkodó ISES Alapítvány és annak vezetője, prof. dr. Miszlivetz Ferenc munkáját, az egyetemi műhely létesítését. Vezetésével megújították az alapítvány és a város együttműködését, a közös célok elérésének reményében Kőszeg képviselő-testületének élén biztosította az egyetemi fejlesztési tervek kidolgozásához nélkülözhetetlen városi ingatlanok használatát. - Mindig nyitottan, támogatóan és együttműködően viszonyult az ISES Alapítvány által Kőszegre hívott partnerekhez, töretlenül bízva a város egyetemi terveinek megvalósulásában - hangzott el Huber László méltatásában.

Kőszeg felsőoktatási ambícióinak megvalósulása előtt új perspektíva nyílt 2013-ban, amikor a Pannon Egyetem prof. dr. Friedler Ferenc rektor vezetésével megkezdte egy kőszegi telephely létesítését. Ezzel az egyetemi fejlesztések új, intenzív szakasza kezdődött a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!