Hírek

2012.06.06. 14:55

Hulladékégető: hosszú út vezetett a sikerig

Szentgotthárd - Hosszú út vezetett oda, hogy hatályon kívül helyezték a hulladékégetőre kiadott építési engedélyt.

Bajdó Bettina

Az osztrák Környezetvédelmi Szenátus mint másodfokú hatóság hatályon kívül helyezte a Burgenlandi Tartományi Kormány által első fokon kiadott építési engedélyt, olvasható a szenátus honlapján.

Az elsőfokú eljárás során 5610 kifogás érkezett a tervezett hulladékégetővel szemben, ennek mintegy 60 százaléka Magyarországról. A Burgenlandi Tartományi Kormány által 2009.02.05-én kiadott építési engedély ellen 486 fellebbezést adtak be a Környezetvédelmi Szenátushoz, ebből 345 érkezett Magyarországról. A szenátus ennek ellenére 2010 júniusában kiadta a másodfokú építési engedélyt. A számos fellebbezés eredményre vezetett, mert a Közigazgatási Bíróság április 26-án törölte a másodfokú engedélyt. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amennyiben a beruházó még mindig nem áll el eredeti, hat évvel ezelőtt bejelentett szándékától, a teljes engedélyezési folyamatot az elejéről kell újraindítani, amely újabb hosszú éveket venne igénybe.

A Pro Natura St.Gotthard Egyesület tagjai úgy gondolják, most már végre be kell látnia a beruházónak, értelmetlen ezt a halva született ötletet tovább erőltetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!