Hírek

2017.05.29. 08:07

Igazán édes lett a gyermeknap Toronyban – Torták és sütemények versenyeztek

Első alkalommal rendezték meg a Toronyi Torta- és Süteményfesztivált. Szemet gyönyörködtető és igazi nyálcsorgató alkotások sorakoztak a művelődési ház asztalain.

Vadas Krisztina

A vártnál sokkal többen mutatták be süteményeiket és tortáikat – 43 különböző édességet kínáltak az alkotók. Amatőr és profi cukrász kategóriákban nevezhették a desszerteket. Kovács György polgármester ötlete nyomán indították el az eseményt, szeretnék, ha hagyománnyá válna, akár a gyermeknap – utóbbi már több éve töretlen népszerűségnek örvend.

A polgármester azt is elárulta: az első alkalom sikerén felbuzdulva jövő  februárban egy fánkfesztiválra is van kilátás. A felvonultatott finomságok közt voltak klasszikusok: hatlapos, non plus ultra, pogácsa, kókuszgolyó. De egészen különleges cupcake-ek is katonás rendben álltak az asztalon – ezek persze cukrászok kezei közül kerültek ki. A torták talán legkülönlegesebbike egy áfonyás csoda volt, amelyet macaronokkal, gyümölccsel és cukorgyöngysorral díszítettek. A zsűri tetszését mégis inkább egy bohóccal és marcipánfagyikkal díszített igazi színes alkotás nyerte el (persze ők az ízét is érezték).

Balikó Lajosné cukrász, Hujber Kálmánné mestercukrász és a polgármester zsűrizték a tortákat, süteményeket. Nem volt könnyű dolguk, sokáig törték a fejüket, melyik legyen végül a nyertes. De ami a legjobb, hogy a gyermeknapi programra érkezők között aztán szétosztották a finomságokat – így még édesebb lett a gyermeknap. Mindeközben az udvaron Paprika Jancsi bábszínházába csöppenhettek bele a kicsik, vagy akár lóra is pattanhattak. Akik kevésbé vágytak izgalomra, azok a kézműves foglalkozásokon alkothattak valami szépet maguknak, vagy a családjuknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!