Hírek

2017.03.05. 19:20

Igazgatói elismerésben részesültek - Sokat tesznek a település biztonságáért

Budapest - Csepreg polgármesterét, Bejcgyertyános alpolgármesterét, valamint az Őrség Mentőcsoport parancsnokát is jutalmazták a nemzetközi polgári védelmi napon.

Cseszkó Tamás

Országos állománygyűlést tartottak a nemzetközi polgári védelmi nap alkalmából a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságán. Az ünnepségen több vasi kötődésű személy kapott kitüntetést dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagytól, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójától. Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere, Horváth Péter, Bejcgyertyános alpolgármestere és Fritz József, az Őrség Mentőcsoport parancsnoka is elismerésben részesült, akárcsak György Béláné, a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetének véradószervező koordinátora.

Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere átveszi a kitüntetést dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagytól Budapesten
Fotó: Cseszkó Tamás

- Felelős településvezetőként fontosnak tartom, hogy folyamatosan jó kapcsolata legyen a városnak a különböző hatóságokkal, intézményekkel - mondta el lapunknak Vlasich Krisztián, aki nagyon nagy megtisztelésnek tartja a kitüntetést. Hozzátette, az elismerés mindazok közös érdeme, akik sokat tesznek a település biztonságáért, felvirágoztatásáért. A városvezető emlékeztetett: a katasztrófavédelem munkatársai rendszeresen tartanak ellenőrzéseket Csepregen, hiszen az itt élők biztonsága mindennél fontosabb cél. Legutóbb február közepén a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének szakemberei, Kiss Péter tűzoltó százados és Milkovics Viktória tűzoltó zászlós érkeztek a városba. Ők az árvíz, a belvíz és a helyi vízkárok ki-emelt kockázati helyszíneit mérték fel. Az ellenőrzést követően a városban jelenleg is zajló belterületi vízelvezető- és övárkok karbantartási és tisztítási munkálatait is megtekintették. A helyszíni bejárás során pozitívan értékelték az önkormányzat erőfeszítését az árkok karbantartása és működtetésének megteremtése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!