Hírek

2017.04.24. 10:55

Így sportoltak a hallássérültek a szombathelyi Hobbistáknál - Videóval

Szombat délután népes csoport gyűlt össze a Hobbisták szombathelyi edzőtermében.

Elek Szilveszter

Nem hétköznapi edzést tartottak - ez a tréning nemes célt szolgált, ugyanis siketek, nagyothallók és egészségesek sportoltak együtt. A csapatban egyaránt voltak családok, kisgyermekek és idősek is.

A vezetőedző, Bertha György gyakorlatait az első foglalkozáson Krutzler Eszter mutatta be, aki 2004-ben súlyemelőként ezüstérmet szerzett az athéni olimpián. A jeltolmács szerepét pedig Fazekas-Leitner Viktória, a Siketek és Nagyothallók Országos szövetségének Vas megyei titkára töltötte be.

A sportkedvelők hamar, már a foglalkozás elején jól összeszoktak, az edzés kiváló hangulatban telt. A kezdeményezésnek a Hobbisták egyesülete adott otthont, és az ötlet az egyik hazai bank dolgozóitól jött.

Ez nem egyszeri alkalom volt, hanem egy program kezdete, aminek keretében a siketek és nagyothallók ingyenesen sportolhatnak.

Ha Ön is lát olyat Vas megyében, ami felháborítja, elszomorítja vagy éppen jókedvre deríti, esetleg jó példának szánja, küldje el videójáta [email protected] címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!