Hírek

2017.08.06. 15:31

Így történt az ötös karambol Gércénél!

Többórás helyszínelés után hamarosan újra elindulhat a forgalom a 84-es főút Gérce és Káld közötti szakaszán, miután lassan kiderültek a baleset részletei, amiben 5 autó ütközött vasárnap délután.

Simon István

Olyan gyorsan történtek az események, hogy gyakorlatilag minden résztvevő máshogyan emlékezett a balesetre, így igazságügyi helyszínelőt is a hívni kellett a körülmények pontos tisztázásához.

Kiderült, hogy az a német autó, amire mindenki úgy emlékezett, hogy a balesetet szenvedett járművek közül elől haladt, nem is elől, hanem másodikként ment a sorban, valószínűleg egy hasonló típusú és színű, másik német autó haladt elől, ezzel keverték össze. A rendőröknek az volt a furcsa, hogy az említett autónak az eleje, a hátulja és az oldala is megsérült, és így sehogy nem sikerült beilleszteni a rekonstruálás során a folyamatba. A sofőr nem tudta elmondani mi történt, mivel az első ütközés hátulról érte az autót, amitől kinyitják a légzsákok, így a sofőr nem láthatta, hogy mitől tört össze ezután az autó eleje.

A történet pontosan így zajlott: Jánosháza felé haladt egy magyar Volkswagen Passat, mögötte egy német Citroen, emögött pedig egy német Volkswagen Transporter. A Passat fékezett, mögötte a Citroen is, de a Transporter belerohant a Citroenbe, amit a Passatnak lökött. A Transporter áttért a szembejövő sávba, ahol ütközött előbb egy lengyel autóval, majd egy magyar Toyotaval is. A Toyota és a Transporter az árokba csapódott.

Fotó: Simon István

A lengyel autóban hárman, a Transporterben egy ember sérült meg.

Az utat hamarosan felszabadítják, és újra zavartalanul haladhat a forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!