Hírek

2016.02.03. 16:33

Így triciklizik Rolika! - A kisfiú továbbra is mosolyogva küzd a kihívásokkal (Videóval)

Szombathely – Triciklivel közlekedik már Erdélyi Rolika. A kisfiú rehabilitációval tölti ezt az évet és lehet, hogy normál ovis csoportba kerülhet az ősszel.

Bakos Ágnes

– Megismerkedtünk egy úrral, aki külföldről hoz be speciális eszközöket sérült embereknek. Az ő segítségével vettük meg Roli triciklijét – számolt be Rolika édesanyja. Andi elmesélte, Rolika pedig megmutatta, hogy óriási élmény a tricikli: Rolika eljuthat bárhová és mindenkinek csenget és integet, amerre jár – a kedves emberek pedig visszacsengetnek neki.

A legfontosabb, hogy Rolika jól van:

– Január végén több napos kontrollon jártunk Budapesten. A vérképe jó, a doktor bácsik mindig megdicsérik, hisz ők is látják, milyen nagy fejlődésen ment keresztül a két év alatt, és hála az égnek, tünetmentes. Rolika már nem ismeri meg a steril box-ot ahol negyven napot töltött – ez óriási dolog! Az ortopéd orvosa is nagyon elégedett, csak annyit mondott a kontrollon, hogy „Így tovább Roli, nem is kell neked az a bot!" Rolika édesanyja felidézte:

– Ha jól átgondolom, hat hónap alatt a földről felállította, és megtanították járni. Mára pedig már csak három lábú botot használ.

Rolikának a rehabilitációról szól majd az idei év, egy budapesti vállalkozó támogatja a kisfiú fejlődését, fejlesztését. A következő cél óriási, hiszen a szülei azt szeretnék, ha szeptembertől integrálhatnák normál óvodába, mert Rolika sokszor mondja, hogy szeretne a szaladgáló gyerekekkel játszani. S persze Rolika mesél: nemrég egy konferencián is bemutatták a Répás meséjét, oldalát több mint 8 ezer ember követi a facebookon.

– Nagyon sok bíztatást, szeretetet, elismerést kapunk az emberektől. Számunkra pedig a legfontosabb hogy Roli boldog, kiegyensúlyozott kisfiú, és továbbra is mosolyogva küzd a kihívásokkal. Mi pedig a legbüszkébb szülők vagyunk a világon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!