Hírek

2016.12.06. 18:47

Így várták a Mikulást a büki gyerekek

Bük - Izgatottan várták a Mikulást kedden este a büki apróságok. Akkora bulit csaptak, hogy azon még a nagyszakállú is elcsodálkozott.

Vadas Krisztina

A büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár színházterme gyermekzsivajtól volt hangos kedden este. Mindannyian ugyanarra vártak: a Télapó megérkezésére. Persze tettek is azért, hogy meglátogassa őket az ősz szakállú öregember, délutántól fogva készülődtek.

Fotó: Unger Tamás

Először Mikulásváró kézműves-foglalkozáson mutatták meg, mennyire ügyesek. A gyermekek óriási örömmel gyártották a különböző dekorhomok képeket. Volt, aki autósat, volt, aki hercegnőset vagy állatfigurásat készített. Csak a képzeletük szabott határokat.

Miután kellemesen elfáradtak a kézművességben, Viki néni rázta fel a hangulatot. A büki óvó néni óriási bulit csapott a gyermekekkel. Dalokkal és tánccal várták a Mikulás megérkezését. Egyszer csak csengettyűk hangjai szólaltak meg: valaki érkezett a terembe. Hosszú útja vezetett idáig Lappföldről, ezért a színpadra kikészített fotelben megpihent.

Miután köszöntötte a gyermekeket, mindenkit megörvendeztetett egy kis meglepetéssel. Az apróságok nagyon boldogan fogadták az ajándékokat, és persze azt, hogy személyesen is találkozhattak a Mikulással. Volt, aki még az ölébe is felmerészkedett, mások csak távolról csodálták a Télapót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!