Hírek

2016.05.05. 19:11

Illegális bevándorlás - Kovács Zoltán: ki kell deríteni, mi történt Körmenden

Ki kell deríteni, hogy pontosan mi történt csütörtökön Körmenden - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

A szóvivő közlése szerint a rendőrség már megtette az elsődleges megállapításait, de - ahogy a miniszterelnök is elrendelte - fel kell tárni az ügy minden részletét.

A folyamatban lévő vizsgálat feladata, hogy kiderítse, pontosan mi történt Körmenden - mondta Kovács Zoltán, hozzátéve, "egy dolog biztos, történt valami".

Arra a kérdésre, hogy az események miatt zárttá tehetik-e a jelenleg nyílt körmendi befogadóállomást, azt válaszolta, erre vonatkozóan uniós és magyar jogszabályok az irányadóak: azokat a menekülteket helyezik el zárt táborokban, akik megsértették - például illegális határátlépéssel - a törvényeket.

Az atv.hu csütörtökön azt írta, hogy szerdán a befogadó állomáson - amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával - migránsok "a junior-serdülő leánycsapat edzését kezdték el tanulmányozni, az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, amelynek eredményeként az egyik férfi berúgta az ablakot".

A Vas megyei rendőrfőkapitány csütörtök délután, rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, nem történt semmiféle, a migránsokkal összeköthető erőszakos cselekmény Körmenden, alaptalanok azok az állítások, amelyek egy internetes hírportálon megjelentek. Tiborcz János közölte: betört a rendészeti szakközépiskola egyik ablaka, de arra nincs semmiféle bizonyíték, hogy migránsok törték volna be és szándékos rongálás történt volna. Szabálysértési ügyben folyik a rendőrségi vizsgálat ismeretlen tettes ellen - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!